Палили і будемо палити, – на Грибовицькому полігоні продовжують випалювати кислі гудрони (фото, відео)

SAM_4544-560x420

Люди, які випалюють кислі гудрони на Грибовицькому полігоні ТПВ, найімовірніше, причетні до минулорічної екокатастрофи, коли у річці загинула вся риба.

Про це повідомив депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський.   

«Невідомі особи, яких вдалось зупинити спільно з поліцією, не припинили кустарним способом випалювати кислі гудрони в Грибовичах», – каже Ігор Муравський.

Далі працює самовільно встановлена кустарна установка для забору кислих гудронів. Від неї чорний, токсичний, їдкий дим поширюється на навколишні села та міста Дубляни і Львів.

«Надійшла інсайдерська інформація, що це ті самі особи, які влаштували екологічну катастрофу минулоріч. Вони повернулись, офіційно отримали право відбирати кислі гудрони з нижнього озера. Але жодного дозволу випалювати їх у котлованах, підігріваючи до кипіння маслянисту речовину, що димить на півнеба, отруюючи людей, вони надати не можуть», – уточнив пан Ігор.

Незважаючи на всі протести громадськості і заборону правоохоронців, представник фірми заявив, що доки не буде вказівки від директора припинити випалювання гудронів, доти роботи триватимуть.

Нагадаємо, у суботу ввечері була виявлена група людей, яка випалювала кислі гудрони на Грибовицькому сміттєзвалищі. На місце події прибули правоохоронців, держекоінспектори, директор ЛКП «Збиранка», представники місцевої влади.

Крім того, Ігор Муравський написав низку заяв.

Подібна ситуація трапилася вже раніше – гудрони випалювати почали восени 2015 року, а 12 січня 2016 року стався витік гудронів у річку Малехівку.

Фото, відео Ігоря Муравського

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: