Ортопеди з Польщі знову оперуватимуть у Львові діток зі складними патологіями (фото)

IMG_4814

Вчора у міську дитячу клінічну лікарню з черговим навчально-консультативним візитом приїхала бригада лікарів-ортопедів з університетської клініки м.Вроцлав (Польща) на чолі з професором Кшиштофом Колтовським.

Лікарі консультують і оперують діток зі складними нейроортопедичними патологіями, - передають у Львівській міській раді.

Зокрема, спільна бригада лікарів-травматологів та нейрохірургів міської дитячої лікарні під керівництвом професора Кшиштофа Колтовського оперуватимуть 16-річного пацієнта з хворобою Шейермана-Мау з порушенням функції хребта; 12-річного пацієнта з деформуючим артрозом лівого кульшового суглобу та підзвихом лівої стегнової кістки, а також 1-річну дитину з неврогенною комбінованою деформацією обох стоп.

Операція на хребті у 12-річної Анастасії

Операції виконуватимуть із застосуванням новітніх методик. Всі консультації і операції проводяться безкоштовно. Зазначимо, що співпраця між міською дитячою клінічною лікарнею та ортопедичною клінікою м.Вроцлав (Польща) розпочалася у березні 2017 року, і є надзвичайно успішною. За попередніх два візити лікарі проконсультували понад 40 пацієнтів зі всієї Західної України.

Операція на хребті у 12-річної Анастасії

У жовтні команда з трьох хірургів, Кшиштофа Колтовського, Андрія Мизака і Тараса Микитина, провела у Львові унікальну операцію із вирівнення хребта у 12-річної Анастасії. Ми писали про цю операцію тут. Тоді лікарі провели складку високотехнологічну операцію, завдяки якій хребет Насті зафіксували ростучою титановою системою.

«Ми Настю побачили в березні цього року, коли вона прийшла до нас на консультацію, коли був Кшиштоф Колтовський (польський лікар-ортопед, - ред.) Ми її первинно оглядали разом із Кшиштофом, зробили рентгенівські знімки і діагностували сколіоз, - розповідає лікар Тарас Микитин. - Порадили дівчинці оперативне втручання, оскільки таке захворювання не піддається корекції консервативними методами, масажами, корсетами і тому подібним. Була деформація грудної клітки і в подальшому, якщо б кут і деформація самого хребта була б більшою, то в неї б могли бути проблеми із диханням, серцем, тому що в організмі все взаємопов'язано. Було запропоновано оперувати».

«Було проведене оперативне втручання, в результаті якого поставили спеціальну ростучу систему, оскільки пацієнтка ще росте. - Розповідає лікар Тарас Микитин. - За певний період часу, можливо, за рік-два, потрібно буде поставити основну стабілізуючу систему, з якою вона буде жити все життя. Але можливий і такий варіант, і ми це обговорювали із Кшиштофом та з усіма, що її хребет повністю сформується і стабілізується сам, тоді не потрібно буде нічого ставити. Це буде видно лише за певний період часу. Вона буде постійно на контролі в нас, час від часу будемо робити рентгенівські знімки і дивитися за нею».

У свою чергу, польські колеги, що брали участь в операції, зауважують, що задоволені і результатом, і перебігом оперативного втручання: «Я дуже задоволений результатами операції на хребті та корекції сколіозу завдяки ростучій системі фіксації у дівчинки Анастасії, - поділився Кшиштоф Колтовський. - Для мене, як завжди, це було великим стресом оперувати поза межами своєї клініки. Під час операції ми користувалися системою моніторингу, аби бути певними, що наші маніпуляції на хребті не зашкодять нормальному функціонуванню спинного мозку. Весь медперсонал в операційній поводився професійно та ввічливо. Зазвичай, іноземна мова спричиняє певні проблеми, але під час цієї операції у нас не було жодних проблем із комунікацією».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: