Біля Дніпра виявили 38 мішків з речами загиблих в Іловайському котлі бійцями

32737474_810987179102629_2741081195260411904_n

Волонтери Гуманітарної місії «Чорний тюльпан» виявили на території рибгоспу у Дніпропетровській області 38 мішків з бирками моргу.

До волонтерів звернувся фермер, що орендує цю територію. Він повідомив, що 2014 року поліцейські попросили посушити речові докази на території. Але потім ніхто по них не повернувся. Речі загиблих бійців прикопали, але собаки періодично розривали мішки і розносили, передає ТСН.

Волонтери викликали слідчо-оперативну групу. Усе знайдене доправили до райвідділку. За попередніми даними, це речі загиблих в Іловайському котлі.

«В одній з кишень був знайдений молитовний пояс, захисний. Там скотомогильник – нижче мішки з дохлими курми. На цей скотомогильник це все закинули», – каже член гуманітарної місії «Чорний тюльпан» Анатолій Золотарьов.

«Наскільки дорого було мамі, дружині, сестрі отримати ось цей хрестик, який ми знайшли в кишені! Тобто речі практично не оглядалися. Речі, які дуже особисті, їх потрібно передати родичам, за людськими законами в тому числі», – переконує волонтер гуманітарної місії «Чорний тюльпан» Вікторія Сімкіна.

Згодом у Фейсбуку Вікторія написала, що останків немає, лише дуже сильний запах.

«Мабуть, частинок плоті, що залишилися на речах. Хоча, люди говорили, що були в касках, які народ розтягнув (!!!) і фрагменти черепів, а в берців (та ж доля !!!!) - фрагменти ніг. Але це тільки з розповідей. Особисто ми не бачили такого», – написала Вікторія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: