Чотирьох левів зі Самбора і Хмельницького відправлять до реабілітаційного центру в Південній Африці

32856125_1936716699733629_6570202452706983936_n

Благодійний фонд «Міжнародна організація Лоуренса Ентоні» провів планову вакцинацію чотирьох левів для отримання документів СІТЕС для подальшого переміщення тварин у реабілітаційний центр Південної Африки.

«Три леви з Самбірського зоокутка та одне левеня з Хмельницького пройшли планову вакцинацію для отримання документів СІТЕС та подальшого переміщення тварин до реабілітаційного центру у Південній Африці», – сказала ІА Дивись.info зоозахисниця Наталія Вишневська.

На сторінці благодійного фонду зазначається, що організація активно працює над тим, щоб якнайшвидше вивезти тварин з України. 18 травня відбувся другий етап вакцинації. Документи вже надіслано до представництва СІТЕС, яке й санкціонує переміщення левів до реабілітаційного центру в Південній Африці.

Тим часом благодійний фонд «Міжнародна організація Ентоні Лоуренса» продовжує піклуватися про трьох левів, які живуть у Самборі і дитинча з Хмельницького. На їхнє утримання щомісяця потрібно 1800 доларів, не враховуючи непередбачених витрат. Зробити пожертви для фонду можна тут.

Зараз потрібно закінчити виготовлення ящика для транспортування левів і завершити переговори щодо перевезення Натана – левеняти з Хмельницького. Оскільки перемовини з СІТЕС займають чимало часу, тварини залишатимуться в Україні ще 3-4 місяці. Три левиці досі залишаються у Самборі.

Щоб допомогти тваринам адаптуватися до свого майбутнього дому в Південній Африці, їх наразі помістять у тимчасове приміщення, будівництво якого наразі ще не закінчено. Тут леви матимуть постійний ветеринарний нагляд, свіже м’ясо і справжню траву.

Наразі, потрібно побудувати ящик для транспортування тварин і завершити переговори щодо перевезення левеняти Натана. Оскільки переговори з СІТЕС – це тривалий процес, леви все ще будуть в Україні принаймні 3-4 місяці. Три левиці досі залишаються у дуже поганих умовах в Самборі. Щоб допомогти їм адаптуватися до нового дому в Південній Африці, для них будують тимчасовий дім, де вони матимуть постійний ветеринарний догляд, здорове свіже м'ясо, справжню траву та дерева.

У Самборі леви жили у приватному зоокутку, який належить колишньому голові Самбірської РДА Івану Білаку. Зоозахисника неодноразово зверталися до власника щодо вкрай незадовільних умов утримання тварин. А 2016 року навіть стався прикрий інцидент, коли лев пошматував руку чоловікові, який напідпитку хотів пригостити тварину печивом.

Крім левів, у приватному зоопарку утримувалися троє бурих ведмедів. За звільнення тварин з неволі активісти теж боролися роками, і торік, у листопаді, клишоногі Бурий, Боря та Дженіфер таки перебралися до реабілітаційного центру «Синевир».

Натомість Натан з Хмельницького зоокутка, незважаючи на юний вік, з’їдає два кілограми свіжого м’яса на день.

Довідка

Ентоні Лоуренс – легендарний південноафриканець, який врятував сотні диких тварин, зокрема і Багдадський зоопарк у розпал військових дій. Він своїм коштом купував корм для тварин і охороняв звіринець від мародерів. Помер Ентоні Лоуренс 7 березня 2012 року.

Фото: Благодійного фонду «Міжнародна організація Ентоні Лоуренса»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: