«Бумбокс» виступив на кордоні з окупованим Кримом на підтримку політв'язнів (фото, відео)

5_main

У четвер, 19 липня, українська група Бумбокс дала безкоштовний концерт на контрольному пункті в'їзду-виїзду Каланчак на адміністративному кордоні з окупованим Росією Кримом.

У четвер, 19 липня, українська група «Бумбокс» дала безкоштовний концерт на контрольному пункті в'їзду-виїзду Каланчак на адміністративному кордоні з окупованим Росією Кримом, передає Громадське.

Таким чином музиканти приєдналися до акції з вимогою звільнення всіх українських політичних в'язнів із російських і кримських в'язниць. «Бумбокс» зіграв безкоштовний годинний сет.

«Не буде ніяких пафосних промов, ми просто зробимо це», - сказав перед концертом лідер гурту Андрій Хливнюк.

Як повідомляє Крим.Реаліі, за словами музикантів, концерт проведено в рамках спільної акції з Білоруським вільним театром. Заспівати на адміністративному кордоні з Кримом Андрія Хливнюка надихнув, у тому числі, лист Олега Сенцова.

«10 днів тому Андрій висловив ідею, як би нам звернутися до Криму. Почали обговорювати. Прийшли до ідеї зіграти концерт для вкраденої землі. Думка, що ця земля почує і побачить, що для неї співають пісні. Це, скоріше, художня акція, ніж просто концерт», - сказав арт-директор Білоруського вільного театру Микола Халезін.

Концерт планувався перед порожнім полем, однак послухати гурт приїхали близько 400 людей. Водночас усі глядачі стояли уздовж сцени. Безпеку контролювали представники поліції.

Лідер гурту Андрій Хливнюк відзначив, що «акція зі звільнення політичних в'язнів триває не один рік, а з початку окупації Криму».

«Вона набула величезного резонансу, і мене дуже тішить, що саме цього року, можливо, через голодування Сенцова, увесь світ став на підтримку наших ув'язнених, чиїм символом є Олег Сенцов», - сказав він.

На кордоні з Кримом учасники гурту розгорнули плакат «Free Sentsov, Free Crimea". Також на концерті вони виконали пісню Наодинці на знак підтримки українського режисера Олега Сенцова, незаконно затриманого в Криму і засудженого в Росії до 20 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: