Чому громадська рада при ДФС Львівщини вимагає призначити нового керівника митниці

10950-1_large-737x492-1
Фото ілюстративне

Колонка голови Громадської ради при ГУ ДФС Львівської області Ігоря Коця.

9 місяців тягнеться проблема з вимогою призначити керівника Львівської митниці. Звернення, вимоги, протести.. А віз і далі там.

Зупинити практику призначення виконувачів обов’язків на посаду начальника Львівської митниці командою Громадської ради при ДФС ми вимагали ще з першого засідання 25 січня. У листах до ДФС України, Мінфіну, народних депутатів, на координаційних радах при ЛОДА аргументували, що необхідно відновити нормальне управління Львівською митницею. Нові керівники – не відповідають за раніше прийняті рішення, потребують часу на вникнення у справи, оренду житла. Двоголів’я митниці провокує підкилимні баталії. Щоразу представники влади з нами погоджувались та відповідали, що «ось-ось», почекайте. Врешті, терпець урвався, ми об’єднались з іншими громадськими силами  та поставили вимогу з визначеними дедлайнами.

Наприкінці липня від ДФС України отримали листа – «призначити керівника не можемо, оскільки попередній не звільнився». А жоден з претендентів самотужки не поступиться, бо за ними хтось вищий стоїть. Відтак, цей лист - юридичні норми, за якими можна приховати боротьбу за впливи. Владу влаштовує хаос, розмита відповідальність. У каламутній воді важче щось розгледіти чи з кого спитати. Виконувачем обов’язків залишається і керівник ДФС України. Стартували вибори, а митниця завжди була «золотим дном».

Як діяти громадському сектору? Ми підсилимо роботу в інформаційну полі – донесення інформації до людей, єднання однодумців, фаховий аналіз роботи митниці, конкретні пропозиції, що вноситимуть порядок до її функціонування – крок за кроком. Це довгострокова щоденна робота, але саме така приносить реальні зрушення. На фундаменті простих правил залишати воду каламутною буде дедалі важче. Це як у притчі – якщо кинути жабу в гарячу воду – вона вистрибне; якщо ж кинути у холодну і повільно підігрівати – вона звариться.

Ігор Коць,

голова Громадської ради при ГУ ДФС Львівської області

Думки, висловлені в рубриці «Колонки», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію редакції ІА Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: