Без перекриття: Як у Львові ремонтують дорогу за новою технологією

DSC08579

У Львові почали застосовувати нову технологію утримання доріг. На вулиці Княгині Ольги ремонтують тріщини, щоб запобігти появі вибоїн. У мерії кажуть, що така технологія може значно продовжити термін експлуатації дороги, уникаючи дорогих ремонтів.

Раніше її використовували лише на міжнародній трасі Київ – Чоп.

«Є різні види ремонту доріг – капітальний, поточний, ямковий. А це новий підхід до експлуатації, у Львові такого ще не робили. Коли з’являються тріщини на асфальті, якщо їх не ремонтувати, за рік-два тріщини перетворяться на ями. Щоб цього не допускати, ми застосовуємо сучасну технологію», – пояснює заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак.

Тріщини спочатку розмічають фарбою на асфальті, потім прорізають фрезою, продувають із застосуванням спеціального обладнання, заповнюють спеціально емульсією і засипають піском.

«Ця технологія дозволяє не перекривати рух транспорту по вулиці, яку ремонтують. Мастика швидко застигає, і приблизно за годину дорогу можна відкривати для руху транспорту», - каже Сергій Бабак.

За його словами вартість одного метру такого ремонту складає 90 гривень за метр. На ремонт вул. Княгині Ольги буде втрачено 496 тис. грн.

До цього часу в Україні таку технологію використовували для ремонту траси Київ – Чоп. У Львові минулого року в якості експерименту в такий спосіб відремонтували білянку на вул. Науковій.

«Ми побачили, що тримається добре. І в цьому році ми вирішили більш широко застосувати цю технологію. В наступному році плануємо так само робити на інших вулицях», – каже заступник мера.

Цьогоріч таким чином ремонтуватимуть лише вул. Княгині Ольги, а в наступному році планують застосувати технологію й на інших вулицях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: