Гасла потрібно наповнювати змістом

42906874_722743274749630_4649944509063364608_n

Колонка заступника голови ЛОР Володимира Гірняка.

Нещодавно повернувся з Одеси, куди був запрошений на форум “Мережа вільних місцевих політиків”. Цікава програма, цікаві проекти, цікаві дискусії і неймовірно цікаві знайомства. Особливо актуальною була дискусія, присвячена участі громадян в питаннях містобудування. Обговорили низку проблем, які  стосуються забезпечення комфортного проживання мешканцям українських міст, відповідальності та прозорості місцевої влади.

Спілкуючись з одеситами, змушений був визнати, що в деяких аспектах вони випереджають Львів. Особливо був вражений масштабами та ефективністю Impact Hub Odessa. Це такий собі центр підтримки соціальних ініціатив, який діє в системі міжнародної асоціації. Говорячи простіше - це суспільний простір, розташований на 1300 квадратних метрах, у рамках якого ініціативні люди можуть пропонувати, обговорювати та доводити до реалізації свої проекти. Якщо у когось виникнуть сумніви щодо ефективності такого великого інноваційного майданчика, то їх можна знівелювати буквально двома цифрами: щороку тут відбувається понад 1700 подій, в яких беруть участь більш як 50 тисяч небайдужих людей.

Я абсолютно переконаний, що за принципом одеського хабу можна і потрібно реалізовувати аналогічні ініціативи у Львові. Мав з одеситами тривалу розмову на цю тему, вислухав про їхній досвід, систематизувавши який планую ініціювати реалізацію такої ідеї на наших теренах. Це справді дуже актуальний проект, оскільки дозволяє не лише впроваджувати соціально важливі проекти, а й імплементувати їх у загальну стратегію розвитку міста. А Львову така стратегія вкрай необхідна, оскільки дасть можливість не лише акумулювати усі раціональні ідеї, а й ефективно втілювати позитивні зміни.

Очевидно, може виникнути питання щодо фінансування таких проектів, як гіпотетичний Impact Hub Lviv. Але насправді під цікаві і прагматичні ідеї кошти завжди знайдуться. Так, у тій же ж Одесі познайомився із засновником структури під назвою «Бізнес Інкубатор Груп Україна» Алексом Бартом. Місія інкубатора - максимально сприяти розвитку малого і середнього бізнесу. В який спосіб? Відкриваючи доступ українським бізнесменам до потрібних контактів, перевірених партнерів, інформації та, звичайно, до фінансування. Кошти для цього є – у 2018 структура отримала 8 млн. доларів кредиту для фінансування малого та середнього бізнесу в Україні. Серед пріоритетних галузей – соціальні та студентські проекти, нові технології, сільське господарство, бізнес ветеранів та жінок.

Найважливіше, що обговорили з Алексом Бартом можливості приходу «Бізнес Інкубатор Груп Україна» на Львівщину, зокрема - в обласний центр. Домовилися попрацювати в цьому напрямку - кожен зі свого боку -  і вже у найближчі місяці вийти на конкретні спільні проекти.

“Львів відкритий для світу” - це гарне гасло. Маємо спільно, за участі влади, зокрема – обласної ради, реалізовувати нові можливості і нові проекти у своєму регіоні. Соціально відповідальний бізнес – один із такий проектів, який, я впевнений, приживеться і буде успішно розвиватися за нашої підтримки.

Володимир ГІРНЯК,

заступник голови Львівської обласної ради

Думки, висловлені в рубриці «Колонки», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію редакції ІА Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: