У небі над Донбасом військові ЗСУ збили російський безпілотник (фото)

1

Сьогодні, 13 жовтня, у районі Лисичанська екіпаж вертольота Мі-24 зі складу Об'єднаних сил збив черговий російський БПЛА “Орлан-10”

Як повідомляє прес-центр ООС на своїй сторінці у Фейсбук, в небі над Лисичанськом знову було виявлено безпілотний літальний апарат противника.

О 8.09 радіотехнічними засобами виявлена повітряна ціль, попередньо ідентифікована як безпілотний літальний апарат “Орлан-10”, який знаходиться на озброєнні збройних сил Російської Федерації. Ціль маневрувала, виконуючи вочевидь розвідувальний політ за маршрутом Лисичанськ – Сєверодонецьк. Одразу ж чергові сили протиповітряної оборони були приведені в бойову готовність №1.

Так, командувачем Об’єднаних сил генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим було прийнято рішення для знищення цілі залучити вертоліт вогневої підтримки Мі-24. 

О 8.45 екіпаж чергового вертольота армійської авіації зі складу Об'єднаних сил отримав команду “Повітря!” та злетів на перехоплення повітряної цілі. Виявивши ціль візуально, екіпаж вертольота розпочав її переслідування. Російський безпілотник інтенсивно маневрував по висоті та часто змінював курс, але це його не врятувало. Влучною чергою о 9.58 “Орлан-10” російських окупаційних військ був збитий в районі населеного пункту Боровське. Вже о 10.10 підрозділами наземних військ Об'єднаних сил його уламки були знайдені та ідентифіковані.

Приємно, що багатоденні тренування екіпажів вертольотів армійської авіації Об'єднаних сил не були марними, зазначають у штабі ООС. Зокрема, саме полювання на ворожі безпілотники вчилися останнім часом наші льотчики.

Також слід зазначити, що, втративши два безпілотних літальних апарати над Лисичанськом вчора, противник не полишає спроб виконати поставлене перед ним окупаційним командуванням завдання і знову відправляє багатоцільові безпілотні авіаційні комплекси за тим самим маршрутом. Вартові неба Об'єднаних сил вкотре виявляються спритнішими!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: