Як на Львівщині вирощують їстівних равликів (фоторепортаж)

unnamed (32)

Не так давно в Пустомитівському районі родина Ірини та Івана Юськевичів відкрили власне фермерське господарство, на якій вирощують та розводять їстівних равликів двох видів Aspersa Maxima та Muller.

Зокрема сьогодні, 18 вересня, в межах гастротуру, який організувало Управління туризму та курортів Львівської обласної державної адміністрації, журналісти Дивись.info також мали змогу подивитися, як вирощують та готують справжніх равликів.

Для журналістів показали всі цикли виробництва равликів. Зараз на фермі триває завершення сезону - збирають "урожай", промивають равликів, просушують і складують в холодильні приміщення.

Як розповів засновник ферми Іван Юськевич, сам процес вирощування равликів дуже складний, адже складається з багатьох циклів.

Наприкінці зими або на початку березня стартує момент, пов'язаний із репродукцією та відкладання ікри равликів і так до цього часу відбуваються процеси вирощування равликів.

За словами власника ферми, найбільші витрати були на будівництво ферми, приміщень інкубаційного та холодильного, теплиць та облаштування поля.

Наразі ферма співпрацює з певними ресторанами Львова та Львівщині, але наступного року равликів планують доставляти на Західну Європу, зокрема, до Іспанії, Франції, Італії.

«На фермі равликів продукують у різних формах: живий равлик охолоджений, філе заморожене, є готова продукція, зокрема, фаршировані равлики.

Варто також зазначити, що приготування равлика потребує багато часу та сил, від живого равлика до кінцевого етапу споживання - 5 годин. Перший етап - це варіння равлика, після цього відбувається чищення м’яза, відділення певних речей, обробка термічна і механічна ракушки», - розповів Іван Юськевич.

Окрім того, для равликів готують спеціальні соуси, в яких їх маринують. Тому досить непростий продукт та собівартість його теж не із дешевих.

Своєю чергою, Ірина Юськевич розповіла, що якось під час відпочинку за кордоном вони із чоловіком спробували равликів і зрозуміли, що цю тварину також можна розводити.

«В перший час розвиток підприємства не вимагав шалених територій, тому нам вдалося започаткувати бізнес на маленькій території біля будинку. Але з часом ця ділянка розрослася на півтора гектара поля», - зазначила Ірина Юськевич.

Всі фото ІА Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: