У Львові відкрили виставку італійських гравюр ХVІІІ століття (фото)

IMG_0646

Сьогодні, 15 листопада, у Палаці Потоцьких у Львові відкрили виставку «Види Риму» Джованні Баттіста Піранезі, передає кореспондент Дивись.info.

Виставка вперше знайомить глядачів з творами найвидатнішого гравера італійського мистецтва ХVІІІ ст. Джованні Баттіста Піранезі зі збірки фонду графіки Львівської національної галереї мистецтв.

На експозиції представлені офорти з відомого альбому «Vedute di Roma» 1748-1778, який багаторазово перевидавався як при житті художника, так і після його смерті та приніс граверу європейську славу.

Зображаючи види міста на своїх гравюрах, художник поєднував реальність з романтичним вимислом: він змінював пропорції та перебільшував масштаби знаменитих будівель, надаючи їм більшої переконливості, міняв їхнє місцезнаходження.

Створював нові, часом неможливі в реальності ракурси, в яких велична будівля постає ще більш грандіозною; додавав неіснуючі об’єкти, використовував експресію різких контрастів світла і тіні. Але при цьому художник завжди залишався точним в передачі деталей і структури зображених будівель, так що його гравюри і досі використовують як ілюстрації в академічних історіях архітектури.

Оглянути експозицію можна до 27 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: