У Дрогобичі відреставрували два старовинні ліхтарі

48373407_1948128735224862_5618327005721264128_n

У Дрогобичі відреставрували два старовинні ліхтарі, які тепер можна побачити на вулиці з давньою назвою Панська та фасаді будівлі колишньої повітової ради.

Про це повідомили у Дрогобицькій міськраді.

«Дрогобич — древнє місто, яке відоме ошатними кам’яницями та самобутньою історією. В межах збереження історичної спадщини міста у Дрогобичі відреставрували два ліхтарі. Сьогодні їх можна побачити на вулицях Тараса Шевченка та Івана Франка», – йдеться у повідомленні.

Як свідчать історичні факти, Дрогобич був одним із перших міст Європи, в якому для освітлення вулиць використовували гас. Таким чином в межах проекту «Вуличний музей», ініціативною групою «Дев’ятка» та Туристично-інформаційним центром Дрогобича було проведено реставрацію старовинного ліхтаря, який сьогодні встановили на колишній вулиці Панській, а сьогодні — вулиці Тараса Шевченка.

Відтак, як зазначають у Туристично-інформаційному центрі міста, запалення вуличного ліхтаря стане ще однією атракцією для мешканців та гостей Дрогобича.

Також днями було встановлено відреставрований ліхтар на фасаді сучасного історичного корпусу музею «Дрогобиччина».

Як зазначають у музеї «Дрогобиччина», цей ліхтар прикрашав фасад будівлі – колишньої повітової ради, наприкінці XIX – на початку XX ст. згодом він десятиліттями був закинутий на горищі музей. Однак тепер, під час ремонтних робіт, вдалося його відреставрувати та встановити на фасаді будівлі.

Фото із сайту Дрогобицької міськради

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: