Майстри графіки з 15 країн світу представили у Львові свої роботи (фоторепортаж)

IMG_6855

Сьогодні, 10 січня у Львівській Національній Галереї Мистецтв ім. Бориса Возницького відкрилась виставка робіт учасників Першої Міжнародної Трієнале Малих Форм Графіки «Intaglio».

Сьогодні, 10 січня, у Львівській Національній Галереї Мистецтв ім. Бориса Возницького відкрилась виставка робіт учасників Першої Міжнародної Трієнале Малих Форм Графіки «Intaglio».

На виставці представлені роботи майстрів графіки з усього світу – від Японії до Південної Африки, загалом з більш як 15 країн. Глядачам представлено 100 мініатюр, виконаних в техніках глибокого друку, які вражають своєю різноманітністю та витонченістю. Кожен з півсотні авторів виставки пройшов особистий творчий шлях, винайшов власні прийоми та володіє секретами, що роблять його роботи унікальними.

Історики вважають, що деякі техніки глибокого друку з’явилися завдяки давнім майстрам ювелірної справи. Колись вони робили відтиски візерунків на папері, використовуючи свої дорогоцінні вироби з гравіюванням, щоб зберегти зображення орнаментів або щоб перевірити їхню якість. В наші дні відбувається повернення та розквіт Інталіо, урізноманітнення способів друку, стає можливим поєднувати старовинні прийоми з новітніми технологіями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: