Львівські митники виявили три тонни незадекларованих меблів (фото)

51755745_2100352960053898_4490469177907216384_n1
Фото: ДФС

Працівники Львівської митниці ДФС виявили 2700 кг незадекларованих меблів

Працівники Львівської митниці ДФС виявили 2700 кг незадекларованих меблів

Про це повідомляє ДФС у Львівській області.

Так, у пункту пропуску «Краковець-Корчова» Львівської області у напрямку «в’їзд в Україну» заїхав вантажний транспортний засіб з напівпричепом під керуванням громадянина України з товаром: «Меблі дерев’яні типу спальні» та «виставковий стенд конструкція будівельна збірна».

Як підставу для переміщення зазначеного товару, водій подав товаросупровідні документи, згідно з якими цей товар переміщувався з Німеччини на адресу одного з ТОВ у Закарпатську обл. Його вага 7994 кг., а заявлена вартість 13613, 87 Євро.

Під час митного контролю, за результатом динамічного зважування транспортного засобу було встановлено розбіжності вагових показників. Відтак автомобіль скерували в місце поглибленого догляду транспортних засобів та товарів. Там, у вантажному відсіку, окрім заявленого в товаросупровідних документах товару було виявлено дерев’яні меблі для столових та житлових кімнат. Їх загальна вага разом із упаковкою становить 2700 кг.

Зі слів водія, відповідальні особи за завантаження вантажу в Німеччині запевнили його, що товар відповідав товаросуповідним документам. З метою повної та всебічної перевірки цієї ситуації було скеровано запит до компанії відправника товару. У відповіді її керівник визнав факт порушення митного законодавства України.

Таким чином, керівник компанії вчинив переміщення через митний кордон України товарів з приховуванням від митного контролю через подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення документів, що містять неправдиві відомості щодо ваги, кількості та вартості товару.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Товар вилучено, його вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: