«Київпастранс» відмовився купувати львівські трамваї

IMG_1706-3 (4)

Київпастранс підпише договір з польською компанією Pesa.

«Київпастранс» підпише договір з польською компанією Pesa.

Комунальне підприємство «Київпастранс» оцінило вартість однієї довідки про відсутність судимості в 63 млн грн. Саме такою була різниця у вартості контракту на покупку 10 трамваїв між німецько-українським підприємством «Елеткротранc», який випускає техніку під торговою маркою Електрон у Львові, і польської корпорацією Pesa, передає UBR.com.

12 березня на майданчику Prozorro комунальники офіційно оголосили ім'я переможця великого тендера. Ним стало львівське підприємство, яке запропонувало поставити столиці десяток 30-метрових трамваїв (хоча Київ просив мінімум 26-метрові склади) за 505 млн. Грн. Головний конкурент, «улюблений» постачальник КМДА PESA, скинув зі стартової ціни символічні 20 тис. Грн. і в ході торгів знижувати вартість не став.

Проте 19 березня тендерний комітет КП «Київпастранс» відмовився підписувати договір з українською компанією і змінив ім'я в графі «переможець» на POJAZDY SZYNOWE PESA BYDGOSZCZ SPÓŁKA AKCYJNA.

Столична влада витратять на трамваї мільярд гривень

Причиною такого рішення, згідно з документом, розміщеним на сайті Prozorro, стала неподання в термін довідка про відсутність непогашеної судимості (за злочини, «вчинені з корисливих мотивів») особи, яка підписала тендерну пропозицію. Іншими словами, київські чиновники оцінили всього одну довідку в 63 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: