Бюлетені в холодильнику та сокира на дільниці. Які курйози сталися у день голосування

IMG_6506

Українці голосують вже протягом п'яти годин, але за цей час вже встигло статися кілька курйозних епізодів, якими діляться спостерігачі.

Дивись.info зібрала найцікавіші та найкумедніші епізоди з різних куточків країни.

В одному із сіл Львівщини довелося болгаркою розрізати сейф з бюлетенями. Про це повідомив координатор кампанії спостереження Громадянської мережі “ОПОРА” за виборами Львівській області Тарас Радь. «На дільниці зранку не могли відкрити сейф, де зберігалися бюлетені. Довелося розрізати його «болгаркою». За 10 хвилин сейф відкрили», - розповів координатор. Щоправда, причина такому курйозу - технічна, заїло механізм сейфу й в інший спосіб він не відкривався.

Курйозне порушення виборчого законодавства зафіксували спостерігачі КВУ в Складовську на Херсонщині. Там, за словами спостерігачів КВУ, члени однієї з ДВК (№650463) самі визначили, які з кандидатів є технічними, а які потребують голосів виборців та відклали в сторону плакати технічних кандидатів та розвісили всіх інших. Цікаво, що представники цих кандидатів в ДВК не заперечували проти такого рішення.

Доволі неординарні подробиці стали відомі щодо зіпсування бюлетенів на одній із дільниць Кам'янко-Бузького району на Львівщині. Ці подробиці повідомив координатор ОПОРИ Тарас Радь. Нагадаємо, напередодні голова однієї з дільничних виборчих комісій зіпсувала 180 виборчих бюлетенів, поставивши штамп «Вибув» навпроти прізвища одного з кандидатів на посаду президента України, оскільки вважала, що він «знявся з виборів». Справа в тому, що для того, аби знайти штамп «Вибув» голова комісії звернулася до старости села, в якого штамп зберігався ще з минулих виборів.

Ще один курйоз стався у Херсонській області. За даними спостерігачів КВУ члени однієї з ДВК зіпсували бюлетені, поставивши навпроти одного з кандидатів штамп «вибув». Члени комісії зазначили, що побачили по телевізору заяву О. Мороза про зняття з виборів, а тому помилково проставили штамп «вибув» навпроти його прізвища. Печатку вибув комісія знайшла в документах ДВК, що працювала на попередніх виборах. Як результат - комісія не розпочала зранку свою роботу. 

Напевно, найбільш неочікуваний курйозний випадок стався на Дніпропетровщині. На одній з виборчих дільниць бюлетені зберігають у холодильнику та великій каструлі. Про це у своєму Facebook, оприлюднивши відповідні фото, повідомив депутат Криворізької міської ради від партії УКРОП Микола Колесник. При цьому холодильник на каструлю члени ДВК опечатали.

Фото з Facebook

На Закарпатті в приміщенні однієї з дільниць на пеньку на відкритому місці поставлено сокиру.

У Чернівецькій області виборець кинув у скриньку для бюлетенів власний паспорт. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив журналіст ТСН Олег Тудан. Інцидент стався в одному з сіл, а члени ДВК пообіцяли повернути громадянину паспорт після того, як скриньки відкриють по завершенні голосування.

Ми продовжуємо збирати інформацію про незвичайні випадки порушення виборчого законодавства у день голосування. Нагадуємо, воно триває сьогодні до 20 години, у списках виборців по всій Україні є близько 30 мільйонів осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: