На Львівщині знову виявили захоронення тваринних решток (фото)

56764539_2476713489059637_5482794171620130816_n

Днями в урочищі Станіслівка біля села Боянець Жовківського району було виявлено скотомогильник.

Про це повідомив депутат Жовківського районної ради Ігор Муравський.

Він зазначив, що надійшов телефонний дзвінок від мешканця Боянця про те, що червоний джип на польській реєстрації поїхав в урочище Станіслівка скидати тваринні рештки.

По прибуттю на місце депутат виявив екскаватор, який копав котлован і загортав щойно викинуті рештки тварин. Червоного джипа на місці вже не було. Також прибула поліція.

«За декілька хвилин почали з’їжджатися місцеві жителі, які, ймовірно, займаються дворовим забоєм тварин. Під час спілкування ми домовилися, що у майбутньому рештки тварин будуть вивозитися на Жовківський ветсанзавод», – сказав Ігор Муравський.

На місті події працювала слідчо-оперативна група,  Держпродспоживслужба і громадський інспектор Державної екологічної інспекції у Львівській області.

«Телефонували й сільському голові Пограничному Василю,який сказав ,що в нього вихідний день і його немає на місці», – наголосив Ігор Муравський.

Нагадаємо, що історія із захороненням решток тварин під лісом біля села Боянець має багаторічну історію. Багато мешканців села займають розведенням і забоєм худоби. Але замість того, щоби відходи виробництва утилізувати, згідно із законом, підприємці знайшли простіший спосіб – вони викидають кістки та тельбухи у полі, під лісом, у вириті котловани, які здебільшого навіть не загортають. Такі скотомогильники приваблюють сюди «мисливців» на падаль. Крім того, рештки розкладаються, і шкідливі речовини забруднюють повітря, воду і грунт. Усі спроби вплинути якось на ситуацію і виправити її, виявилися марними. Штрафи за порушення екологічного законодавства мізерні, тож селяни продовжують економити на утилізації на ветсанзаводі і викидають відходи виробництва неподалік своїх осель.

Фото Ігоря Муравського

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: