Як на Львівщині зберігають і розводять нащадків диких коней (фото)

DSC_0440__1562856524_6016x4000_1_0

В «Оселі Розточчя» діє Центр з розведення та збереження нащадків диких коней тарпанів.

Про це інформує ЛОДА.

Центр створено у 2009 році за прикладом відтворення популяції нащадків диких коней-тарпанів у Розточанському національному природному парку (Республіка Польща), що поблизу міста Замость.

«Ми завезли цих коней з Росточанського національного природного парку для збереження генофонду нащадків диких коней-тарпанів, розвитку кінного туризму, рекреації та екоосвіти у Яворівському національному природному парку. Спочатку налічувалось 4 особини.  Для них тут був облаштований маленький вольєр, проте зараз його площа 5,5 гектара. Ми плануємо збільшити її утричі», – розповів Михайло Біляк, директор Яворівського національного природного парку.

Зазначимо, що польські вчені довели походження цих тварин від дикого коня тарпана. Ця порода коней є унікальною та використовується в наукових, екоосвітніх, атракційних і господарських цілях.

Сьогодні у парку є 8 коней – нащадків дикого тарпана, з яких шестеро дорослі і два лошатка.

Довідка

Тарпан – вимерлий європейський дикий кінь, невеликий на зріст (висота в холці 107 -130 см). Однією з ознак, окрім малого зросту, є наявність темного «ременя» уздовж хребта, а також відсутність чілки і неповисла грива: травоїд – у минулому досить поширений у степу і лісостепу Європи.

Фото: ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: