Чотири ранкові звички, щоби гарно виглядати і почуватись на всі 100

CHto-nelzya-delat-na-Kreshhenie-voda-640x394
Фото з відкритих джерел.

Колонка Уляни Депутович.

Частенько ранок – не найкраща пора дня. Особливо, якщо доводиться рано вставати, а ви лягли надто пізно, щоби виспатись. Звичайно, краще такого не робити. А щоб почуватися бадьоро протягом всього дня, бути здоровими та енергійними, використайте мої 5 ранкових звичок.

1. Пийте склянку води після того, як прокидаєтесь!

Всі ми знаємо, як важливо підтримувати водний баланс: це рятує від набряків, позитивно впливає на молодість шкіри, допомагає позбутися целюліту і покращує обмінні процеси. Ця проста звичка не забере й хвилини вашого часу, але як сильно вона вплине на ваше здоров’я і самопочуття. А ще скланка води допоможе вам швидше прокинутись. Спробуйте і переконайтесь! І звичайно, не обмежуйтесь лише однією склянкою води за день. Норма її споживання, орієнтовно 30 мл на кожен кілограм вашої ваги.

2. Робіть вакуумне втягування живота!

Ця проста вправа потребує лише декілька хвилин, але робить диво з об’ємом нашого живота і допомагає зміцнити глибокі м’язи пресу. А ще вона корисна з енергетичної точки зору. Проте звернуть увагу, що ця вправа має декілька протипоказів. Виконуйте вакуум лише на порожній шлунок, не робіть його в період місячних і коли у вас здуття живота. Не варто робити вакуумне втягування живота й при захворюваннях ШКТ та вагітності. Якщо ж ви здорові і почуваєтесь добре – ця вправа змінить ваш животик до невпізнання.

3. Снідайте!

Здавалося б, проста порада, але багато з нас досі цього не робить. Краще снідати не одразу, а за декілька хвилин після пробудження (20-30 хв). А от пропускати сніданок чи заміняти його горнятком кави точно не варто.  Сніданок допоможе не переїдати впродовж дня (а це позитивно впливає на ваше схуднення), дасть вам енергію для нових ідей і врятує ваш шлунково-кишковий тракт від майбутніх проблем. Не маєте часу снідати? Це лише відмазка. Спробуйте прокидатись раніше на 20 хвилин та готуйте прості страви, які не заберуть у вас надто багато часу: наприклад, вівсяна каша чи яєшня. Важливо: вранці не переїдайте! Їжа має бути легкою, а порція – невеликою.

4. Робіть ранкову розминку або зарядку!

Не обов’язково виконувати повноцінне тренування вранці. Навіть коротка 5-7-хвилинна багатосуглобова гімнастика покращить кровоток, збільшить рухливість суглобів та пробудить ваше тіло після сну. Якщо не маєте часу на зал чи пробіжку, виконайте ранкову розминку і весь день почуватиметесь енергійно. А ще регулярна зарядка зекономить вам декілька здорових років життя – без артритів та болю у спині.

Не лінуйтесь! Впроваджуйте ці ранкові звички у своє життя вже від завтра і невдовзі ви переконаєтесь, як сильно вони змінять ваше самопочуття та вплинуть на продуктивність!

Уляна ДЕПУТОВИЧ,

журналістка, фітнес-інструкторка та консультантка з правильного харчування

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: