Експерт порадив, як львів’янам безпечно купувати житло

IMG_3259

Виконавчий директора Асоціації західноукраїнських забудовників Юрій Мартинюк поділився порадами, як придбати первинне житло та дати себе ошукати.

Виконавчий директор Асоціації західноукраїнських забудовників Юрій Мартинюк поділився порадами, як придбати первинне житло в новобудові та не дати себе ошукати.

У березні цьогоріч львівська міська рада оприлюднила список незаконних новобудов міста. Тоді до переліку увійшло 10 об’єктів. За словами укладачів, найцинічнішим чином  поводилась компанія «Ірокс» . На жоден з їх об’єктів місто не видало жодного дозволу. З того часу минуло понад півроку, а роботи на новобудовах і досі знаходяться в активній фазі.

Клієнтів забудовники-шахраї приваблюють низькими цінами – а в результаті покупці платять дорогою ціною за дешевий квадратний метр. «Низькі ціни спричинені власне тою економією, яку дана компанія має у зв’язку з несплатою пайових внесків для розвитку міста, - пояснює Юрій Мартинюк, виконавчий директора Асоціації західноукраїнських забудовників. А також  уникненням всіх процедур на відповідні проекти, на погодження, на відповідні, насправді якісні роботи. У 2017 році на будівництві компанії «Ірокс» на працівника впала балка. Тоді постраждалого госпіталізували з травмою середньої важкості. Власне така економія є надзвичайно небезпечною для мешканців».

Одна з новобудов компанії розташована за адресою вулиця Шевченка, 418. Вже зведено два поверхи. І таких новобудов десятки тільки у Львові. Юрій Мартинюк розповів у коментарі Дивись.інфо, як львів’янам придбати житло і не втрапити на гачок до квартирних аферистів.

«Вже понад два роки триває інформаційна кампанія, яка закликає людей зважено підходити до питання придбання нерухомості, особливо первинної. Ми робимо це у співпраці з міською радою, журналістами, добросовісним бізнесом та самими мешканцями. Але також необхідна співпраця і з правоохоронними органами, - радить Мартинюк. Тому що сьогодні ми маємо чимало інформації про ошуканих вкладників. Якщо на об’єктах тривалий час живуть люди, і при цьому ці об’єкти недобудовані, то це є очевидне шахрайство, і з цим треба звертатися до правоохоронних органів.

Після інформаційної кампанії шахраї-забудовники були вимушені змінити схеми продажу квартир. Зокрема, продаж об’єктів на вулиці Шевченка, 418, відбувається через чужі назви, чужих людей, модифікуються договори для того, щоб уникнути самої назви недобросовісної компанії і уникнути цього розголосу про недобросовісність і практично шахрайську діяльність».

Щоб убезпечити себе від аферистів, Юрій Мартинюк радить обирати забудовників, репутація котрих на  ринку є достатньо високою і благонадійною, перевіряти цю інформацію на інтерактивній мапі новобудов. Також інформацію про кожну компанію надає Асоціація західноукраїнських забудовників. За словами Мартинюка, кожен громадянин може прийти до офісу організації і отримати безкоштовну юридичну консультацію щодо придбання житла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: