Гриневич розповіла, чому українські школярі не такі успішні, як європейські

IMG_3565

За даними екс-міністерки, 26% українських підлітків не досягли навіть базового рівня читацької грамотності, 26,4% не орієнтуються в природничих науках, а в математичних - аж 36%.

Про це Лілія Гриневич повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

«Україна на тлі економічно розвинених країн світу має особливі проблеми з математикою у більшості учнів. Тож 15-річні учні і студенти відстають від своїх однолітків у навчанні на 1 рік в середньому. Такі результати ми маємо на тлі коротшого навчального часу і більшого його марнування, ніж в інших країнах», - йдеться у повідомленні екс-міністерки.

У дослідженні також йдеться про те, що показники успішності українських школярів тісно пов'язане із соціально-економічним становищем родин, з яких вони походять.

Читайте також: У Львові з’явиться перша ІТ-школа

За словами Лілії Гриневич, дослідження тільки підтвердило припущення, що більшість українських учнів не здатні застосовувати свої знання для вирішення життєвих проблем.

«А саме ця здатність є запорукою успішного життя. Саме на таку здатність через формування компетентностей спрямована Нова українська школа, - наголошує Гриневич. -  Дані Міжнародної програми з оцінювання освітніх досягнень учнів підтвердили, що напрямок НУШ правильний і її впровадженння допоможе вирішити виявлені проблеми».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: