Якою була львівська ялинка у різні роки (фото, опитування)

IMG_1702

ІА Дивись.info зробила добірку головних ялинок Львова, які запалювали на Новий рік.

ІА Дивись.info зробила добірку головних ялинок Львова, які запалювали на Новий рік.

У середу, 18 грудня, на площі перед Оперним театром урочисто відкрили центральну міську ялинку. Цьогоріч особливість головної ялинки Львова полягає у тому, що вона блакитна та для її прикрашання майже не використовували іграшки, а зробили акцент на освітленні. Її висота – 17,5 метрів і це дещо менше, ніж зазвичай. Зрубали новорічне деревце на території колишнього заводу «Кінескоп». Встановили її традиційно на площі перед Оперним театром С. Крушельницької. Таким чином 100 тисяч гривень, закладені в бюджеті, підуть лише на прикрашання дерева.

Читайте також: У Львові засвітили головну ялинку міста (фоторепортаж)

Нижче пропонуємо долучитися до нашого опитування та переглянути фото та описи усіх колишніх головних ялинок Львова.

2009 рік

Тогорічна ялинка була несхожою на сучасні – ані янголів, ні довжелезної гірлянди. Тоді її прикрашали невеликі іграшки та вогні та виглядало все так:

2010 рік

Тоді головними іграшками на ялинці були великі цукерки. Саме ж дерево підсвітили червоно-синіми кольорами. Святкове дерево сягало 18 метрів і коштувало місту 3 тисячі гривень. Ялинку привезли із Рудно і виглядала вона так:

2011

Цього року у Львові на головній ялинці вперше з’явилися особливі прикраси – металеві конструкції з фігурами янголів. Їх спеціально розробили для ялинки у Ватикані і вони тішили львів’ян кілька років поспіль. Крім того, дерево прикрасили жовтими та синіми гірляндами. 2011 року головна ялинка Львова виглядала так:

2012

Ялинка зразка 2012 року у голосуванні на Дивись.info минулого року посіла друге місце та здобула понад 1200 читацьких голосів. Тогорічну міську ялинку прикрасили яворівською іграшкою від народних майстрів. Остап Сойка та Оксана Когут виготовили для львівської ялинки 200 автентичних прикрас. Виглядала головна ялинка Львова так:

2013 рік

Тогорічну ялинку прикрашали не лише фігури янголів, а й автентичні дерев’яні іграши яворівських майстрів, іграшки ручної роботи, які виготовили учні художньої школи ім. О. Новаківського, та 40 синьо-жовтими світильників. Крім цього, ялинка прикрашена українськими гербами-тризубами та символами Євросоюзу. Виглядало це все так:

2014 рік

По-особливому виглядала ялинка 2014 року. Тоді її прикрасили кілька великих фігур янголів. При цьому, у 2014 році мерія думала, чи варто взагалі відкривати урочисту ялинку, з огляду на події в країні, але все ж наважилися влаштувати містянам свято. До слова, у голосуванні 2017 року на Дивись.info вона посіла третє місце з 17 % голосів (майже 1000 читачів назвала її найгарнішою за останні роки). Виглядала ялинка так:

2015 рік

Тогорічна ялинка була особливою, адже сяяла у кольорах національного прапора – синім згори та жовтним знизу. Була вона заввишки майже 20 метрів та приїхала до Львова з Дрогобицького лісництва. З бюджету тоді витратили 50 тис. грн. І виглядала вона так:

2016 рік

Головна ялинка 2016 року приїхала до Львова зі Східниці. Тоді її ще прикрашали не лише гірляндами, а й іграшками. А ілюмінацію оновили і зробили її подібною до вуличного освітлення. На новорічне дерево витратили 211 тисяч гривень. Виглядало воно так:

2017 рік

Минулого року ялинку Львову також подарували. Тоді ж зробили нововведення – придбали гірлянду завдовшки у майже 8 км, аби відмовитися від іграшкових прикрас. Внизу встановили декорації-подарунки різних висот: півтора метри, 1,20 та 1 метр. Водночас, не усім ялинка припала до душі. Наприклад, у національному голосуванні вона не здобула призового місця.

До слова, під час голосування 2017 року на сайті Дивись.info саме вона здобула перемогу (37% голосів, за неї проголосувало понад 2100 наших читачів).

Виглядала ялинка так:

2018 рік

Того року перед оперним встановили цільне дерево заввишки у майже 20 метрів. Її (як і минулорічну) львів’янам подарували. Ялинку місту подарували мешканці с. Буда Яворівського району Львівської області, які і були присутні на урочистому відкритті ялинки.

2019 рік

Святкове дерево, висотою 17,5 метрів, у центрі Львова встановили ще 11 грудня. Впродовж тижня її прикрашали: цьогоріч майже не використовували іграшки, а зробили акцент на освітленні. Прикрасили її минулорічною ілюмінацією — у стилі класичному, стриманому і, водночас, вишуканому, європейському.

Водночас під ялинкою поставили оновлені подарунки. Окрім того, цього року трохи змінилася концепція самого розміщення ярмарку навколо ялинки: площу намагалися зробити ще більш живою.

Новинкою у цьогорічному прикрашанні міста до новорічно-різдвяних свят є два 8-метрові ангели, які є аналогами лондонської святкової ілюмінації. Ангели на вулицях Галицькій та Сербській, які стануть новими локаціями для святкових фото всіх охочих.

Пропонуємо долучитися до нашого опитування

[gravityform id="41" title="false" description="false"]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: