У Львові відкрилась ретроспективна виставка Осипа Сорохтея (фоторепортаж)

IMG_8365

Сьогодні, 4 березня у Палаці Лозинського у Львові, з нагоди відзначення 130-ї річниці з дня народження видатного галицького митця Осипа-Романа Сорохтея, відкрилась масштабна ретроспективна виставка художника.

Осип Сорохтей – митець із непростою драматичною долею, довгі роки його творчість була поза межами мистецтвознавчих досліджень. Ще за життя долучався до різних виставкових проектів, розкривав із кожним новим «виходом у світ» нові грані власного таланту. У свій час художника низали «митцем-анахоретом», «галицьким експресіоністом», «карикатуристом у карикатурнім середовищі»

Основний доробок Осипа Сорохтея складається із рисунків, які вирізняються своїми строгими, майже готичними лініями. Карикатури художника надзвичайно влучні і гостросатиричні, що відповідало його характеру.

Загалом на виставці представлено близько двохсот творів художника, зібраних із трьох музеїв та приватних колекцій. Виставка – спільний проект Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького, родини Осипа Сорохтея та Благодійного фонду «Руст».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: