В обхід карантину: як у Львові провели масовий мітинг «проти мінської зради» (фоторепортаж)

IMG_9148

Сьогодні в центрі Львова попри заборону проведення масових заходів люди зібралися на мітинг проти нових домовленостей, що прийняла напередодні контактна група в Мінську. 

На проспекті Свободи зібралося близтко півтисячі людей, - повідомляє кореспондент Дивись.info з місця подій.

Учасники виступають проти створення Консультаційної ради при контактній групі у Мінську, до якої ввійшли представники незаконних та невизнаних «ЛДНР».

«Втративши країну, ми втратимо все - свободу, здоров’я та життя. Бо в підвалах точно помирають. А від вірусу можна врятуватись, - заявляють організатори. - Вчора здали Україну та нас з вами. Не просто «здали інтереси». Вчинили державну зраду. Якщо ми не вийдемо, якщо не висловимо свою позицію, якщо промовчимо, бо «від нас нічого не залежить», то завтра ваш сусід-доброволець буде у підвалі, ваша знайома-волонтерка тікатиме з країни, а ви намагатиметесь пояснити дітям «як ми усі промовчали».

Учасники скандують «Ні державній зраді», «Не зрадь Україну», «Росія вбиває не гірше за вірус» тощо. Серед присутніх є також невелика група добровольців російсько-української війни. Нагадаємо, саме сьогодні в Україні відзначають День Добровольця, тож багато захисників вирушили до Києва на багатотисячний Марш добровольців.

Акція у Львові проходить мирно, у центрі навіть не посилено поліцейську охорону. Під час проведення акції до учасників підходив поліцейський патруль із зауваженнями, що проводити масові заходи на час карантину не можна. Водночас, люди розташувалися під пам’ятником Шевченку таким чином, аби знаходитися на відстані один від одного та не створювати натовпу, який порушував би умови карантину, дехто із учасників - у захисних масках. Напередодні організатори закликали учасників дотримуватися правил безпеки: «Беріть з собою плакати, маски та антисептики. І старайтесь не кучкуватись. Приходьте і зразу знаходьте місце для себе у ланцюгу. Вітатись за руки - теж погана ідея. Ми турбуємось про вас - потурбуйтесь і ви про нас. Якщо ви погано почуваєтесь, у вас нежить, кашель, болить голова чи горло - залишайтесь вдома»

Детальніше про засідання ТКГ, яке збурило українців, читайте тут.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: