Госпіталь у Винниках отримав експрес-тести та захисні костюми для лікарів (фото)

IMG_9505
Сьогодні винниківському госпіталю передали кілька тисяч експрес-тестів та захисних комплектів для медиків

Сьогодні 3,5 тисячі тестів передали Винниківському госпіталю ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи. Також представники бізнесу передали медикам захисні комплекти.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

За словами головного лікаря госпіталю Максима Прикупенка, допомога благодійників забезпечить захист лікарям на найближчі тижні: «До сьогоднішнього дня ми були забезпечені на півтора тижні роботи для шести бригад. З сьогоднішнього дня ми є більш захищені. Наші потреби на місяць складають до 7 тисяч комплектів (захисту для лікарів. - ред.), зараз маємо запас на добрих три тижні, в залежності від того, скільки буде пацієнтів».

Допомогу отримали від ДТЕК Західенерго та Фонду Ріаната Ахметова та ПУМБ. За словами голови ЛОДА Максима Козицького, регіон також очікує на поставку апаратів штучної вентиляції легень в межах допомоги благодійників.

Сьогодні госпіталь ветеранів війни у Винниках стає основним майданчиком для прийому хворих на covid-19 на Львівщині. «На даний момент у нас немає пацієнтів, були звернення, які скеровувалися в інфекційну лікарню, але з сьогоднішнього дня ми відкриваємось і якщо будуть такі пацієнти важкі, вони будуть госпіталізовуватись до нас», - додав головний лікар.

«Ця лікарня першої хвилі госпіталізації і ми переходимо до госпіталізації по коронавірусній інфекції в цю лікарню. Лікарі готові, готові працювати вахтовим методом, перших пацієнтів, на жаль, доведеться класти в цю лікарню вже цього  тижня», - пояснив голова ЛОДА Максим Козицький.

 

Ще 7 тисяч тестів сьогодні будуть передані Кам’янка-Бузькій районній лікарні. ДТЕК загалом передав 13 тисяч експрес-тестів. «Наше глибоке переконання в тому, що ми всі разом: влада, бізнес і громада зможемо подолати ті виклики, які сьогодні стоять перед нами. Хочу закликати усі бізнеси, всіх, хто небайдужий до сьогоднішніх проблем доєднатись», - повідомив директор ДТЕК Західенерго Олег Таращук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: