Порушуючи карантин, але з соціальною дистанцією: як львів’яни святкують Вербну неділю (фоторепортаж)

IMG_9538
фото ілюстративне

Сьогодні віряни греко-католицької та православної церков святкують Вербну неділю, а римо-католики - Великдень. Тож святкові служби відбувалися у всіх храмах Львова.

Кореспондент Дивись.info відвідав кілька храмів у центрі міста, аби перевірити, чи дотримуються там умов карантину.

Напередодні місцева влада та голови церков просили вірян залишатися вдома у цей святковий день та долучатися до служб лише онлайн, однак частина містян таки відвідали храми та освячували вербу.

Так, для прикладу, можна було потрапити на службу до Церкви Успіння Пресвятої Богородиці на Руській. Усі охочі, що зібралися всередині, були в масках та наскільки це можливо зберігали соціальну дистанцію. Натомість, священики, що правили службу, були без масок.

А от у Гарнізонному храмі Св. Ап. Петра і Павла були незвичайно зачинені двері, тут вірян попередили, що баськи охочим святити не будуть. Всередину потрапити неможливо, але долучитися до служби можна було через онлайн трансляцію. Крїм того, кілька десятків людей зібралися під дверима храму та слухали службу з вулиці.

Надворі святили вербу священники храму Ольги та Єлизавети, там також намагалися триматися соціальної дистанції та не контактувати між собою.

Патрульна поліція, що стежила за порядком, нагадувала вірянам про умови карантину та їхню безпеку, але й не перешкоджала освяченню чи службам. Нагадаємо, вже наступної неділі греко-католики та православні святкуватимуть Великдень. Наразі у Львові не передбачено комендантської години чи інших особливих обмежень на ці свята.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: