Пенсіонери досі не отримали обіцяну тисячу гривень: у ПФУ пояснили причину

567d5b2ca25d2be9 (1)

У Пенсійному фонді України заявляють, що ніхто з українських пенсіонерів досі не отримав обіцяну Урядом одноразову виплату в розмірі 1 000 гривень через те, що президент Володимир Зеленський ще не підписав ухвалені Верховною Радою зміни до державного бюджету-2020.

Про це повідомляє Суспільне.

«Тисячу гривень поки що не отримав ніхто. Пенсійний фонд зобов'язаний провести цю виплату у квітні, але після внесення змін до державного бюджету. Зміни до державного бюджету прийняті, але наразі ці зміни до закону поки що не підписані. Пенсійний фонд чекає на це. Щойно закон буде підписано, ми готові розпочати виплату тисячі гривень», — повідомила заступниця начальника головного управління Пенсійного фонду Олена Бойко.

За її словами, до кінця виплатного періоду (25 квітня) Пенсійний фонд буде нараховувати ці кошти у той спосіб, який обрав для себе кожен пенсіонер: або на Укрпошту, або на банківські рахунки. Тобто як виплачується пенсія, так і буде виплачуватися тисяча.

Бойко повідомила, що люди старше 80 років отримують виплати по 500 гривень разом із пенсією з 7 квітня і будуть отримувати надалі.

«Ці виплати розпочалися ще з 7 квітня. Більшість громадян-пенсіонерів, яким більше 80 років, отримали виплати разом із пенсіями. Ті, хто отримує пенсію з 4 до 7 числа, тобто у кого виплата пенсій відбувається раніше, ніж нарахування по 500 гривень, так само вже отримали або ще отримають ці 500 гривень додатково», — заявила представниця ПФУ.

Бойко порадила пенсіонерам отримувати виплати через банківські установи або банкомати задля уникнення скупчень біля Укрпошти і запобігання таким чином поширенню коронавірусу COVID-19.

За інформацією Пенсійного фонду, 75% пенсіонерів Києва вже використовують безконтактні способи отримання виплат. Водночас у селах більшість пенсіонерів отримують гроші через пошту.

Раніше Уряд ухвалив щомісячну доплату в розмірі 500 гривень пенсіонерам старше 80 років, пенсія яких не перевищує 9 205 гривень. Пенсіонери, які отримують менше 5 тисяч гривень, мали отримати одноразову грошову допомогу в тисячу гривень.

Крім того, для всіх пенсіонерів планують проіндексувати пенсії з 1 травня на +11%. Середній розмір підвищення становитиме 260 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: