Вперше без масових служб, гаївок та ярмарку: як проходить Великдень у Львові (фоторепортаж)

IMG_9674

Такого Великодня Львів точно ще не бачив: через карантин у місті незвично тихо, біля храмів не збирається тисячі містян, не проводять традиційні гаївки та ярмарок.

Кореспондент Дивись.info пройшовся великоднім Львовом, аби показати, як місто святкує на карантині один з важливіших для християн днів. 

Ще за кілька тижнів до Великодня місцева влада та очільники Церков просили вірян лишатися вдома, і хоч дотрималися таких настанов не всі, у місті сьогодні відчутно менше людей, аніж зазвичай. 

«Ми цьогоріч святкуємо Пасху по-особливому, – каже Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, і додає, – аби пережити глибше цю подію, пригадаймо собі, як і коли вперше апостоли зустріли Воскреслого Христа. Як його найближчі учні сприйняли вістку про Христове Воскресіння». Вони не були в храмі, розповів він у відеозверненні на сайті УГКЦ, не були біля гробу, а були в домі за закритими дверима зі страху перед юдеями, як пише нам про це Святе Євангеліє. І там у домашніх просторах за зачиненими дверима вони зустрічають свого Воскреслого Спасителя. Він проходить крізь замкнені двері, стає посеред них і каже їм: Мир вам! «Думаю, цьогорічний спосіб, як ми святкуємо Великдень, як ми зустрічаємося з Воскреслим Христом, нам нагадує ті події, ті обставини і ту хвилину зустрічі», – вважає Предстоятель УГКЦ.

Загалом по Україні у церковних заходах з нагоди Великодня протягом 18-19 квітня взяли майже 130 тисяч громадян, при цьому правоохоронці зафіксували 19 випадків порушення карантинних обмежень. Про це із посиланням на голову Національної поліції Ігоря Клименка повідомляє Радіо Свобода.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: