Які свята відзначають 8 травня (іменини, народні прикмети)

rivnyan-zaproshuyut-na-zakhodi-z-nahodi-dnya-pamya20190507_8882

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 7 травня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 7 травня в Україні і світі.

Свята та події 7 травня

День пам’яті та примирення – пам’ятний день в Україні, що відзначається щороку 8 травня в річницю Перемоги над нацизмом у Європі з метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні.

Одне з найбільш благородних свят нашого часу — Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця — відзначається щорічно 8 травня. Це свято було засноване на честь відомого швейцарського мецената Жана Анрі Дюнана, який народився 8 травня 1828 року. За його ініціативою були створені перші групи волонтерів, які надають допомогу всім пораненим на полях бойових дій. Також Дюнан став одним з творців всесвітньо відомого комітету Червоного Хреста. Ця організація почала свою роботу в 1863 році.

Свою нинішню назву благодійна організація Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, здобула тільки в 1986 році. Своїм головним завданням ця структура бачить надання допомоги всім хворим, пораненим, які стали жертвами збройних протистоянь. Також Червоний Хрест допомагає всім постраждалим від стихійних лих та катаклізмів. Тому основними ідеями цього свята можна назвати гуманність і добровільність у наданні допомоги нужденним. Відділення Червоного Хреста працюють в 176 країнах світу.

У цей день 1900 року Андрей (Шептицький) був призначений митрополитом Львівським.

Іменини 7 травня

Цього дня іменини святкують: Віктор, Станіслав, Арсен, Бенедикт, Денис, Іда, Михаїл, Ульрика, Марк та Сильвестр.

Народні прикмети 7 травня

Починали сіяти гречку, або татарку, як називали цю рослину в народі. Вважалося, що в цей день зграями прилітають співочі птахи. Якщо вони летять на конопляне поле, то слід чекати хорошого врожаю цієї культури, і тоді кидали для птах у дворі конопляне насіння.

Гороскоп 7 травня

Овен

Необхідно звести до мінімуму будь-яке фізичне навантаження – щоб уникнути травми, не варто займатися спортом, піднімати тяжкості, пересувати меблі.

Телець

Сьогодні небажано вирішувати важливі питання, навіть якщо вам здаватиметься, що вони вимагають негайного і невідкладного втручання – насправді це не так, і активні дії краще перенести.

Близнюки

Перепади настрою, властиві цьому дню, зроблять вашу і без того непросту особистість складною подвійно – щоб не посваритися з оточенням, потрібно звести спілкування з ними до мінімуму.

Рак

Можна (і треба!) братися до реалізації нового проєкту, особливо це стосується тих, чия професія пов'язана з творчістю – акторів, режисерів, художників, музикантів.

Лев

Попри зайнятість, постарайтеся знайти час для спілкування з друзями: сьогодні їм потрібна ваша увага і добра порада, а незабаром вони зможуть відплатити вам тим самим.

Діва

День, коли потрібно або займатися серйозними справами, або відмовитися від роботи взагалі – дрібнички заберуть у вас багато часу і сил, а результат на виході виявиться нульовим.

Терези

Можна укладати важливі договори – особливо ті, які розраховані на тривалу перспективу: авжеж, швидких дивідендів ви не отримаєте, зате сума буде більш ніж значною.

Скорпіон

Влаштувати свято для сім'ї можна і в умовах карантину: авжеж, гучної вечірки не вийде, але посиденьки та душевні розмови з найріднішими людьми – не менш прекрасне проведення часу.

Стрілець

Підвищений емоційний фон принесе вам користь тільки в тому разі, якщо ви зможете стримати власну експресивність, спостерігаючи за поведінкою оточення – так вам відкриється багато таємниць.

Козеріг

Необхідно виключити будь-які маніпуляції з волоссям – вони можуть негативно позначитися не тільки на зовнішньому вигляді та стані волосся, але і на подіях в особистому житті.

Водолій

Тим, хто давно перебуває у шлюбі і вже почав втомлюватися від безхмарних, а тому нудних стосунків, рекомендується подивитися на свою другу половинку під іншим кутом – можливо, нудьга випарується.

Риби

Стримувати свої емоції необхідно будь-якого дня, але цього – особливо: рознервувавшися і показавши свою слабкість, ви дасте недоброзичливцям гарний привід для глузування з себе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: