Які свята відзначають 27 липня (іменини, народні прикмети)

99116490_288776142155167_3797059588574937088_n

Свята та події 27 липня

У понеділок, 27 липня, світ святкує Національний день шотландського віскі, День гострого хот-дога та День крем-брюле у США.

Також, сьогодні 18 роковини Скнилівської трагедії – однієї з найбільших аварій в історії авіашоу.
Суботнього дня 27 липня 2002 року на військовому летовищі «Скнилів» у Львові під час авіашоу, присвяченого 60-річчю 14-го авіаційного корпусу Військово-повітряних сил України, сталася одна з найжахливіших катастроф на авіашоу у Європі. Внаслідок падіння літака Су-27 загинуло 77 людей, в тому числі 28 дітей. Ще понад 500 людей були визнані судом постраждалими. На аеродромі на момент катастрофи перебувало близько 10 тисяч осіб. Фігури вищого пілотажу виконували досвідчені пілоти першого класу полковник Володимир Топонар і другий пілот полковник Юрій Єгоров. Обидва пілоти встигли катапультувалися й зазнали лише незначних травм. Розслідуванням авіакатастрофи займалася Генеральна прокуратура України і спеціальна комісія Міністерства Оборони України. До відповідальності за трагедію було безпосередньо притягнено 10 осіб, з яких 5 були виправдані.

Осіб, причетних до авіашоу, та льотчиків було визнано винними у скоєнні аварії через недбалість та невиконання плану польоту. Ніхто зі звинувачених власної вини в трагедії не визнав. Результатами розслідувань залишились незадоволеними постраждалі в трагедії, адже винуватці не були покарані належним чином, неналежною була й компенсація, крім того, не дочекались громадяни й вибачень від держави.

Іменини 27 липня

Сьогодні іменини святкують Акила, Іван, Никодим, Онисим, Степан.

Прикмети 27 липня

27 липня відзначають День Стефана чудотворця. Вважається, що з 27 липня поступово настає осінь. Тим більше, що день видавався похмурим і дощовим – нерідко піднімався сильний вітер, починалися грози.

наші предки вважали, що 27 липня на світ виходить нечиста сила у вигляді блискавки, яку дуже боялися і намагалися без особливої потреби не залишати свої будинки під час грози.

Була поширена прикмета, згідно з якою саме 27 липня потрібно обов’язково задобрити Польового – духа, який живе у полі. Це необхідно для того, щоб він захищав посіви від негоди.

Для цього 27 липня готували горщик каші, який залишали біля останньої смуги жнив.

Чайки плавають у водоймах – погода буде гарна

Якщо Польового нагодувати кашею – він захистить посіви від негоди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: