Сміття, що подорожує, або Як львівські відходи опинились у Вінницькій області

117415096_4724017470971954_3251493384395214993_o

Правоохоронці Львівщини викрили факти незаконного перевезення та захоронення львівського сміття у Вінницькій області.

Про це повідомили в пресслужбі Головного управління поліції у Львівській області.

У неділю, 9 серпня, під час огляду приватної земельної ділянки, розташованої у Вінницькій області, правоохоронці виявили факти незаконного перевезення, скидання, зберігання та захоронення сміття, вивезеного зі Львова.

Йдеться про  перевезення твердих побутових відходів, яким займаються підприємці, що працюють на договірних умовах.

Правоохоронці виявили та вилучили п’ять вантажних автомобілів, якими перевозилось сміття та трактор, за допомогою якого проводилось його захоронення. Встановлено, що до незаконного перевезення відходів зі Львова причетні п’ятеро мешканців Пустомитівського та Золочівського районів віком від 26 до 55 років.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч.3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України та ч.1 ст.239 (Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України, триває.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавленням волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

«Правопорушення виявили співробітники відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області за процесуального керівництва прокуратури області в ході досудового розслідування, відкритого за фактом розтрати коштів, що виділяються з бюджету міста Львова на відшкодування додаткових витрат на перевезення твердих побутових відходів», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, станом на початок серпня 2020 року львів’яни заборгували за вивезення сміття понад 18 млн гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: