У Львові показали виставку унікальної ретро-фототехніки (фото)

IMG_6415

18 серпня у Львівському історичному музеї відкрилась виставка «Від оптичної ілюзії - до цифрової реальності»

Виставковий проєкт який презентують Львівський історичний музей та Львівський фотомузей Романа Метельського, є спробою ретроспективного показу розвитку львівської фотографії від перших спроб даґеротипного фіксування об’єктів, до сучасної цифрової фіксації реальності.

В експозиції представлені світлини фотомитців, які творили і творять з кінця ХХ ст. до наших днів. Їхні роботи після завершення виставки поповнять фонди ЛІМу. Всього для огляду представлено понад 250 фотографій та 7 фотоальбомів.

Важливою частиною проєкту є фото- та відеотехніка, яку люб’язно надав для огляду Львівський фотомузей Романа Метельського. Експозиція цієї технічної частини виставки складається з більш як 500 фото- та кінокамер, засобів обробки та перегляду зображень, фотоаксесуарів з другої половини ХІХ століття і до нашого часу.

Географія фотографічних предметів починається з Японії і завершується в Сполучених Штатах Америки, охоплює майже всі материки і десятки країн світу. Унікальними є камера обскура (1900 рік), принцип оптичної ілюзії якої лежить в основі фотосправи, стереоскопи, телескоп кінця ХІХ ст., фотоапарат Kodak 1898 року випуску, фотоапарати початку ХХ ст., фототехніка моментальної зйомки, великі салонні фотоапарати, шпіонські апарати, діапроектори, дитячі фотоапарати, які, попри свою іграшковість, виконували свою головну функцію, та багато інших цікавинок.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: