«Львівські лапи»: як шукають родини для покинутих собак і котів (фото)

987ba2b5-cdff-4fd2-a248-46d1956eb33c
Фото ілюстративне. Джерело: "Львівські лапи" //Instagram

Їх залишають просто неба господарі, яким вони набридли або завдають зайвих клопотів. Маленькі чи великі – тварини такі беззахисні і потребуть опіки та любові.

Льв'янка Марія Дергачова торік створила платформу в соцмережах «Львівські лапи», завдяки якій нові господарі зможуть знайти тваринку та взяти додому. Про це вона розповіла ІА Дивись.info.

«Зараз я живу в Києві. У Львові я допомагала притулку «Милосердя», знайома з багатьма волонтерами та розуміюсь на цьому. Вже у столиці почала обростати знайомствами у галузі зоозахисту безпритульних тварин і стала волонтером для планформи «Хочу собаку». Зрозуміла, що в Києві є декілька подібних проєктів», – ділиться Марія.

Проєкт «Львівські лапи» офіційно запрацював 21 серпня 2019 року, а таку назву дістав через собачку Лапку, котрій Марія Дергачова шукала нову родину ще у Львові. За рік спільними зусиллями вдалось знайти господарів для майже 90 котиків і собачок. До «Львівських лап» також звертаються ті, хто не може забрати до себе тваринку, але хоче допомогти, аби прихистили хвостататого.

«У якийсь момент я допомагала прилаштовувати собаку, яка була на перетримці у моєї мами у Львові. Я займалась піаром, домовилась про фотосесію, почала кудись розміщувати ці фотографії і зрозуміла, що у Львові не існує жодної платформи, як у Києві. Щоправда, є локальні групи — спільноти в Фейсбук, де опікуни виставляють фотографії, та переважно там знаходяться люди, які вже мають тварин. Тобто це коло одних та тих самих людей, тому дуже важко когось долучити і знайти», – розповідає дівчина.

Зараз «Львівські лапи» існують у Фейсбук та інстаґрамі, але Марія мріє про започаткування єдиної сторінки, де буде вся інформація про тваринок вулиці. Соцмережами опікується дівчина із кількома помічниками-волонтерами: у них є власна команда, яка щоразу збільшується. Марія наголошує, що підтримка та допомога потрібна завжди.

За словами дівчини, це так званий сайт знайомств для пошуку сім'ї тваринкам, де майбутні господарі можуть обрати собі друга, а опікуни мають змогу подати заявку на розміщення оголошення про хвостатого.

«У моєї платформи є команда волонтерів. Це фотографи — дуже важливі люди для сторінки. Світлини мають бути хороші та якісні. Коли люди подають заявку, ми завжди запитуємо, чи є якісні фото тваринки? Якщо ні, тоді надаємо безкоштовну допомогу», – пояснює Марія Дергачова.

Дівчина створила чат із фотографами, які готові допомагати, і за потреби зробити фотосесію чотирилапим. Вона пише адресу, а фотографи вже самі вирішують, хто поїде на зйомку.

Окрім цього, в команді проєкту є «письменники», яких Марія лагідно називає «перекладачами з котячої і собачої мов». Саме вони пишуть тексти до оголошень від першої особи, себто тваринка сама про себе розповідає: який у неї характер, улюблені смаколики або про сон тощо.

https://www.instagram.com/p/CEADan9A5Ww/?igshid=wxb24duodeec

Зараз 40 собак і 30 котів шукають нових господарів, тому допоміжіть їм відчути свою радість.

Марія каже, що більшість людей вважає найкращим місце для безпритульних тварин – притулки.

«Притулки зараз переповнені. Навпаки, з них потрібно забирати тваринок, а не приносити, особливо в українських реаліях. Ми закликаємо брати на себе відповідальність і навчаємо, що потрібно робити, аби прихистити у себе тваринку», – додає дівчина.

Проєкт «Львівські лапи» — це спосіб допомогти покинутим напризволяще тваринкам: вони шукають господарів – допоміжіть знайти їм прихисток.

Мар’яна КОВАЛЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: