В Україні знайшли унікальний скарб національного значення - історик (фото)

монети

У місцевості Городниця, у Житомирській області знайшли скарб монет часів князів Володимира Святославича та Святополка Ярополковича.

За словами історика, Олександра Алфьорова - знайдено скарб національного значення. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

На монетах видно зображення князя Володимира на київському престолі та його знак, який сьогодні є Державним гербом України.

«Зараз в Городниці (Житомирська обл.) розпочалась передача скарбу срібників Володимира Святого та Святополка Ярополковича. Разом 32 монети – перші монети Русі-України. Це скарб національного значення! Понад 100 років історики не знали подібних знахідок! На срібних монетах, що датуються 1000-1019 рр. зображено Київського князя, а на зворотній стороні княжий знак – тризуб у Володимира та двозуб у Святополка.

Вчора пізно вечорі зі мною вийшли на зв’язок знайомі знайомих і сказали, що за абсолютно побутових обставин були знайдені ці монети. З перших слів ми дійшли спільної згоди – ця знахідка сторіччя має згідно з законом бути переданою Державі.
Триває передача. Слідкуйте, я викладатиму нові подробиці та фотографії. Так само прошу поширювати це повідомлення. Нам необхідно убезпечити цю передачу, бо вона є прецедентом за всі роки незалежності. Водночас, монети не мають загубитись «на калідорах», а бути передані до Музею.

З Вашої ласки, називаю цей скарб для історії та науки «Городницьким скарбом», - зазначив історик у своєму дописі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: