Закриття заповідника: з середи Жовківський замок не прийматиме відвідувачів

119548490_3815627681784847_9067300061582902062_o
Фото ДІАЗ.

У середу, 16 вересня,  музей Жовківський замок Державного історико-архітектурного заповідника тимчасово припиняє прийом відвідувачів.

Про це повідомили у ДІАЗ.

«Шановні відвідувачі! Повідомляємо вас про те, що у відповідності до наказу Міністерства культури та інформаційної політики України від 10 липня 2020 року №1951 «Про припинення діяльності державної організації «Державний історико-архітектурний заповідник у м. Жовкві» з 16.09.2020 року музей у Жовківському замку тимчасово припиняє обслуговування відвідувачів», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у Міністерстві культури та інформації ухвалили рішення про ліквідацію Державного історико-архітектурного заповідника у Жовкві через неефективне управління і передачу Львівській національній галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького майна цілісного майнового комплекту Заповідника (зокрема пам’яток культурної спадщини).

Раніше, Львівська національна галерея мистецтв оприлюднила на сайті свою візію розвитку Жовківського заску. Зокрема йдеться про створення потужної експозиційної програми, залучення європейських грантових програм, залучення потужних потоків, зокрема українського внутрішнього туризму та зовнішнього. Крім того, пропонується включити Жовківський замок до туристичного маршруту «Золота підкова Львівщини». А також наповнити експозицію замку творами з фондів Галереї мистецтв.

А днями до Жовківського замку навідався міністр культури Олександр Ткаченко, який зазначив, що пам’ятка повинна потрапити до списку «Великої реставрації».

«Найближчим часом ми збираємо раду експертів, яка буде відбирати об’єкти, після цього буде рішення Кабміну, які об'єкти підлягають «Великій реставрації» наступного року. Очевидно, що такі замки, як Підгорецький, Олеський, Жовква, яка відійшла на баланс Міністерства культури, потраплять і мусять потрапити до цього списку», – зазначив міністр під час брифінгу у Свірзькому замку.

Наступного року частиною національного проєкту «Велике будівництво» стане відновлення 100 культурних об'єктів.

Нагадаємо, що ДІАЗ у Жовкві понад два роки залишається без керівника, оскільки під час конкурсу на заміщення посади, який відбувся у березні 2018 року, жоден з претендентів не набрав потрібної кількості балів, а рішення про повторний конкурс Міністерство культури так і не ухвалило.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: