Львів’яни до кінця вересня можуть відвідати виставку з військовими артефактами, яку потім повезуть до ЄС (фото)

IMG_8105

У львівському Будинку офіцерів до 30 вересня триватиме унікальна виставка з артефактами війни на Донбасі. У жовтні її відвезуть на експонування до Польщі, а потім – інших країн ЄС.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

Виставка присвячена початку українсько-російської війни (серпень-грудень 2014 року) та містить чимало воєнних артефактів. Саме в цей період сталася частина найбільш трагічних та кривавих епізодів війни. Тут представлені не лише артефакти ЗСУ, але й ті, що присвячені ролі добровольчих батальйонів в обороні України на початку війни.

На виставці представлені артефакти пошукової організації Павла Нєфьодова, яка працювала після Іловайської трагедії та інших запеклих боїв, шукаючи тіла чи речі наших військових. У 36 ящиках з-під боєприпасів зібрані особисті речі наших військових, взяті просто з місця загибелі Захисників. Кожен акий ящик - окрема історія, замальовка про українських героїв.

Зібрані артефакти вражають загальною атмосферою війни, розумвнням, що за цифрами про кількість загиблих чи поранених стоять сотні персональних людських історій  синів, братів, чоловіків и татів. Вражає вона й деталями, які дають розуміння про глибини жаху військових дій та боїв.

Перед тим, як показати виставку у Львові, вона експонувалася у столиці, а надалі поїде до Польщі, аби показати справжню війну європейцям, які не завжди вірно розуміють події в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: