Загибель військових, аварія на АЕС: сьогодні хакери атакували низку сайтів державних відомств

хакери
Зображення ілюстративне

У четвер, 23 вересня, в Україні хакери атакували низку сайти державних відомст, зокрема йдеться про обласні управління поліції.

У четвер, 23 вересня, в Україні хакери атакували низку сайтів державних відомст, зокрема йдеться про обласні управління поліції.

Так, з'являлась неправдива інформація у Львівській, Рівненській, Херсонській та Вінницькій областях.

«Сьогодні, об 11.45, зафіксовано несанкціоноване втручання у роботу офіційного сайту Нацполіції. У зв’язку з цим на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції була поширена недостовірна інформація», – повідомили у пресслужбі Національної поліції України.

Багато видань встигли поширити фейкову інформацію на власних сайтах. Це стосується новини про загибель трьох військових ЗСУ на Яворівському полігоні, яку нібито оприлюдлила пресслужба Яворівської поліції.

Згодом у пресслужбі поліції Львівської області спростували цю інформацію.

Натомість на Рівненщині з'явилась інформація про аваріяю на АЕС, яка розташована у місті Вараш. Повідомлялося про аварію на третьому енергоблоці та про евакуацію мешканців.

Багато місцевих ЗМІ з посиланням на міську раду писали про аварію. Зараз ці новини зникли, а в пресслужбі Рівненської АЕС зазначили: необхідна достовірна інформація є тільки на їхньому офіційному сайті.

Поліція Херсонської області оприлюднила повідомлення про загибель американських військових радників. Інформація також виявилась фейковою.

Тим часом у Миколаєві повідомили про масштабну ДТП, унаслідок якої загинуло п'ятеро людей. Місцеві медіа зазначили, що повідомлення — не відповідає дійсності.

Водночас на Вінниччині поліція заявила про зґвалтування 16-річної дівчини американським військовим.

У Нацполіції заявили про незаконне втручання в роботу вебресурсів.

Наразі сайти НПУ в багатьох регіонах не працюють, зокрема у Києві, Сумах, Черкасах, Одесі, Житомирі, Тернополі, Івано-Франківську, Луганську, Чернівцях, Харкові та Закарпатті.

У МЗС повідомляють, що працюють над з'ясуванням обставин та усуненням несправностей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: