Чиновники Садового залізли в кишеню львів’ян, – Олег Синютка

120093853_332310047835480_5536927642908082573_n

Куміство і пострадянська система формування зарплат у Львівській міській раді.

У Львівському прес-клубі відбулася прес-конференція народного депутата України, кандидата на посаду Львівського міського голови Олега Синютки.

Він  перелічив проблеми, які  у Львові стали вже системними. Це роздутий штат міської адміністрації,  корупція, недотримання генерального плану розвитку міста,  хаотична забудова. А також справжній транспортний колапс, відсутність нових садочків, шкіл і дорожніх розв’язок.

«Для багатьох людей у місцевій владі мерія стала місцем легкої наживи, піклування про «своїх», а не про всіх. У міського голови Садового 7 заступників, 7 радників і 21 позаштатний радник», – про це під час пресконференції заявив кандидат на посаду Львівського міського голови Олег Синютка.

Синютка зазначив, що міський голова Львова, його заступники і наближені до них люди отримують премії і сотні тисяч гривень допомоги на «покращення» здоров’я. Без зв’язку з реальними результатами роботи.

«За 2019 рік Андрій Садовий разом з заступниками отримали 5 мільйонів 766 тисяч 700 гривень зарплати.

А на початку 2020 року заступники Садового отримали матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірі 527 тисяч 500 гривень.

Все згідно з гаслом «Свій до свого по чуже», тобто якомога глибше залізти до гаманців львів’ян, спустошених економічною кризою та пандемією коронавірусу», – наголосив Олег Синютка і назвав «радянською» модель управління Львовом від Садового.

Він порівняв розміри бюджетів і зарплат чиновників у польських містах і запропонував нові принципи формування зарплат для працівників львівської міської ради.

«Я пропоную нові принципи формування зарплат у міській владі. А саме: скоротиться адміністрація міського голови, кількість заступників мера буде обмеженою до 4, зарплата міського голови, його заступників і всіх чиновників формуватиметься відповідно до можливостей бюджету та реально виконаного обсягу робіт, скоротиться розрив між зарплатами вищого керівництва та іншими працівниками міської адміністрації. Львівські комунальні підприємства знову стануть беззбитковими, розпочнеться програма для стажування молоді «Реалізуй себе у владі».

Система управління Львовом від мера Олега Синютки буде європейською», – підсумував кандидат на посаду Львівського міського голови.

* Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: