На Львівщині оцифрують і зроблять 3D-моделі Свірзького замку, костелу Годовиці та інших пам'яток

1
Фото: ЛОДА

Уже за кілька місяців кожен охочий зможе потримати на долоні Свірзький замок, дерев’яну церкву з карпатського села Матків, яка належить до спадщини ЮНЕСКО. А також костел Годовиці, де творив легендарний Пінзель.

Про це повідомляють у пресслужбі Львівської ОДА.

Цього року 16 знакових пам’яток Львівщини будуть доступні для огляду у форматі доповненої реальності.

Для цього достатньо буде лише навести камеру вашого смартфона на листівку з зображенням будівлі. Оцифрує та відтворить 3D-моделі об’єктів компанія Скайрон у межах проєкту «Культурна спадщина Львівщини. Перезавантаження».

Його ініціював департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА, партнером є Інститут стратегії культури, а фінансову підтримку надав Український культурний фонд.

«З 2016 року ми плекали ідею створити листівки, за допомогою яких у доповненій реальності можна буде побачити будівлі у 3D. Однак схожих проєктів в Україні ще не було, тож порад не було у кого питати. Методом спроб і помилок через 3 роки ми втілили ідею в життя і випустили перший наклад 3D AR-поштівок з 24 пам’ятками Львова. Згодом були й інші міста. А тепер ми нарешті отримали нагоду оцифрувати пам’ятки Львівщини», - говорить співзасновник компанії Скайрон Юрій Преподобний.

Торік у межах проєкту «Кишенькова країна» Скайрон оцифрувала по одній пам’ятці у всіх областях України. Вони, а також пам’ятки Києва, Харкова та Одеси стали частиною додатку PocketCityAR.

Окремі проєкти було реалізовано у Чорткові та Комарно. Цього року до додатка PocketCityAR додадуть і пам’ятки нашої області. «Кишенькова Львівщина» є частиною проєкту «Культурна спадщина Львівщини. Перезавантаження», який ініціював департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА, партнером є Інститут стратегії культури, а фінансову підтримку надав Український культурний фонд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: