Які свята відзначають 2 липня (іменини, народні прикмети)

IMG_5391-630x420
Фото ілюстративне, з архіву редакції.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 2 липня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 2 липня в Україні і світі.

Свята та події 2 липня

День спортивного журналіста відзначається щорічно 2 липня. У цей день 1924 року в Парижі була утворена Міжнародна асоціація спортивної преси (АІПС), яка сьогодні об’єднує майже півтори сотні національних спілок. Спорт у всі часи був і залишається тією об’єднуючою силою, яка об’єднує не тільки окремих людей, а й цілі країни і континенти.

2 липня проводять Всесвітній день НЛО. Організатори дня World UFO Day дуже серйозно ставляться до необхідності відкрити очі громадськості на те, що нас дійсно і неодноразово відвідували прибульці з космосу, але влада безсовісно це приховує. Своє головне завдання вони вбачають у тому, щоб змусити уряди нарешті офіційно визнати той факт, що інопланетяни існують і час від часу надвідують Землю.

Окрім цього, 2 липня проводять День «Я забув». Пора покласти край своїй забудькуватості!. День «Я забув» за визначенням – не той день, щоб його пам’ятати. Отже, що ви забули сьогодні? Не можете навіть згадати? Це важливо? Сподіваємося, що ні. Деякі дні є днями, які ми пам’ятаємо і цінуємо протягом всього нашого життя. Інші можна і забути. Якщо у вас сьогодні не задався день, значить він саме підходить для того, щоб його забути. Деякі люди розглядають день «Я забув» як можливість висловити жаль з приводу того, що вони забули щось важливе, і виправити ситуацію. Вони посилають листівки і квіти, вибачаючись за свою неуважність. Проблема в тому, що якщо ви забудете щось важливе не сьогодні, а завтра чи іншого дня, вам доведеться чекати цілий рік до наступного дня «Я забув». Звідки взявся день «Я забув»? Нам знадобилося багато часу, щоб знайти будь-яку інформацію про походження і творця цього особливого дня. Ми навіть подумали, що той, хто придумав цей день, мабуть забув підписати своє творіння.

Нарешті, з’ясувалося, що авторство належить Гей Андерсен з невеликого американського містечка Де Мотт в Індіані.

2 липня проводять Міжнародний день собак. В світі виявлено понад 400 різноманітних порід собак.

Міжнародний день собак виник в США в 2004 і був заснований експертом з сімейних стосунків на ім’я Коллін Пейдж (Colleen Paige). Хоча підрахувати їх точну кількість в світі вкрай важко, але статистики стверджують, що зараз ця цифра становить понад 525 мільйонів собак (ред.: щось замало). За соціологічними даними на 2014 рік, більше 45% людей всієї планети так чи інакше, але тримали собак. Собаки справжні друзі.

Іменини 2 липня

У православному календарі на 2020 рік вказані на другий день липня іменини для тих, хто під час хрещення отримав такі чоловічі імена: Варлаам – ім’я халдейського походження (означає син народу халдейського); Іван – від давньоєврейського імені Йоханан (Яхве милостивий), від древньоіудейського Іоанн (тобто помилуваний Богом); Тадей – від давньоєврейського імені, що перекладається як похвала; розмовне Фадей; Ян – польська, білоруська і давньоруська форми давньоєврейського імені Йоханан (що означає Яхве милостивий).

Народжених 2 липня дівчаток, аби обряд найменування набув істинного сенсу, а ім’я стало для них оберегом, з яким передадуться найкращі якості їхнього заступника, варто назвати таким іменем: Марія – від давньоєврейського імені Мирьям (у перекладі означає бажана, гірка, безтурботна). Це жіноче ім’я є дуже поширеним у багатьох країнах світу. Серед святих з ім’ям Марія найпершою на думку спадає мати Ісуса Христа – Діва Марія. Таке ім’я також мала й учениця Христа – Магдалина.

Народні прикмети 2 липня

  • Бджоли купчасто до своїх вуликів летять – до дощу, на стінках вуликів сидять – до спеки, стають злішими, частіше жалять – до посухи.
  • Ввечері з’явилася веселка – на хорошу погоду.
  • Якщо до вечора купчасті хмари зникли, то погода буде ясна, без опадів.
  • Справа, розпочата 2 липня, буде успішною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: