Частину вулиці Бандери відкриють для руху автотранспорту до Дня Незалежності (фото)

IMG_20210812_140034

Відкривати для проїзду вулицю Бандери, де зараз триває реконструкція, будуть поетапно, в залежності від завершення ремонтних робіт на окремих частинах.

Зокрема, у мерії обіцяють відкрити першу ділянку - від вул. Чупринки до вул. Коновальця уже до Дня Незалежності.

«Роботи на вул. С. Бандери йдуть активно. Так виглядає, що все найскладніше вже зроблено. 90% усіх мереж вже замінено і більша частина вул. Бандери вже забрукована. Постараємось до Дня Незалежності відкрити проїзд від вул. Чупринки до вул. Коновальця. А на ділянці до вулиці Городоцької роботи будуть тривати до кінця року, бо ще є багато речей, які не були враховані, коли робився проєкт. Тому ми прийняли рішення щодо проєктів, аби робити надалі архітектурні конкурси на проєкти, щоб перемогу отримували ті, хто мислять на два-три кроки вперед. Якщо подивитись сьогодні на цей проєкт, який виграв тендер, то він суттєво відкоригований, бо не враховував реалії нинішнього часу. Було багато зауважень від активістів, ми в процесі все враховували і виправляли. На фініш будемо мати прекрасну вулицю, з хорошим освітленням, велодоріжками, хідниками, кишеньками для паркування машин. Люди будуть себе тут почувати гідно – і ті, хто на ровері, і ті, хто пішки ходить, хто на громадському транспорті, ті, хто їде машиною», - розповів міський голова Андрій Садовий.

За його словами, вартість самих робіт внаслідок коригування проєкту не змінилася.

«Це є тендерна сума. Якщо говорити про суму на проєктування, то це ще проєктант має доплатити місту за те, що ми втратили час через непродуманість проєктних рішень. Є ще дискусія по вул. Городоцькій, адже має бути підключення з вул. Бандери. Буде питання, що на якийсь час треба зупиняти рух. Ми зараз шукаємо варіанти, як мінімізувати проблеми для мешканців Львова. Коли ми відкриємо ділянку до вул. Коновальця, то трамвай ще не поїде. Але проїзд від вул. Чупринки до вул. Коновальця буде дозволений для приватного транспорту, велосипедистів. Ще одне питання, яке не було враховано проєктом – це підпірна стінка біля Органного залу, бо вона нахилена. Довжина тої стінки 170 м. Також ми ставимо завдання, що вартувало б її зробити та забути. Треба робити коригування проєкту та передбачати кошти», - розповів Андрій Садовий.

Він додав, щр вулиця з точки зору виконання робіт робиться надійно.

«А щодо темпів – я не задоволений, я би хотів, щоб це все було зроблено на вчора. Але всі роботи мають бути завершені до кінця року», - заявив Андрій Садовий.

Як розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк, підрядник також переробить вул. Професорську. Її мають завершити, разом з підпірною стінкою, до кінця року.

Про те, як відбуваються роботи розповів інженер з інженерних мереж ТзОВ «ОНУР» Віктор Онищук.

«Ділянка від вул. Чупринки до вул. Коновальця завершується комплексно, тобто зараз тут ми доробляємо верхнє покриття, велодоріжки, зелені зони, а всі мережі вже замінені. Лише перед запуском трамвая буде встановлено контактну мережу, а опори контактної мережі вже всі стоять. На ділянці від вул. Антоновича до вул. Городоцька на 90% замінені інженерні мережі. До кінця наступного тижня плануємо завершити переключення водопроводу. На ділянці від вул. Антоновича до вул. Героїв УПА залишається перепідключити будинки і встановити дощоприймачі. А від вул. Городоцька до вул. Федьковича вже замощуємо трамвайну колію», - розповів Віктор Онищук.

 

 

Тим часом, як заявив Андрій Садовий, мерія спробує ще цьогоріч розпочати ремонт вулиці – Федьковича.

«Якщо вулиця Бандери є закрита, то хотілось би розпочати роботи і на вулиці Федьковича, але ми в бюджеті коштів не передбачили на це. Однак, якщо знайдемо варіанти дофінансування, то можливо частину дороги ще цього року зробимо. Взагалі вулиця Федьковича і площа Липнева – це великий проєкт, адже незабаром буде оголошений архітектурний конкурс на новий вигляд і реконструкцію ринку «Привокзальний». Це має бути один з найкращих продовольчих ринків в Україні», - розповів  Андрій Садовий.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: