У львівській лікарні з'явилось нове реанімаційне відділення за десять мільйонів гривень (фото)

982AFBE1-8F95-40CA-85E3-23E461778EAC
Фото: міськради Львова

Нову реанімацію на 30 ліжкомісць облаштували в міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. Вона функціонуватиме на 2-му поверсі, й це буде так звана «чиста» реанімація нейрополітравми.

Як цитує пресслужба міськради завідувачку відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні швидкої медичної допомоги Наталія Матолінець, раніше реанімація на 30 ліжок функціонувала на 1-му поверсі. Та після капітального ремонту приміщень 2-го поверху, її перемістили сюди. Ремонт тривав упродовж 3-х місяців та коштував 10 млн грн. Загалом тепер в лікарні функціонує 150 реанімаційних ліжок.

Фото: міськради.

З її слів, реанімація повністю оснащена всім необхідним: є нові ліжка, нові консолі, апарати штучної вентиляції легень, бронхоскоп, монітори. Також є один апарат діалізу, оскільки тут є палата екстракорпоральної детоксикації – тобто штучної нирки, і є 1 діалізний апарат. Тобто це окрема реанімація з палатою, де отримують допомогу люди з нирковою недостатністю у важкому стані.

Лікарі наголошують, що це буде так званий «чистий» блок реанімації – тут надаватимуть невідкладну допомогу людям з різноманітними нейрополітравмами.

До слова, в лікарні швидкої допомоги тривають капітальні ремонти й реконструкції. Зокрема, зараз ремонтують діагностичне лабораторне відділення на 6-му поверсі, операційний блок на 4-му поверсі (на 10 операційних), психіатричне та гінекологічне відділення, кабінет загальної практики – сімейної медицини. А нещодавно тут після капітального ремонту уже відкрили сучасні відділення кардіохірургії та трансплантології, операційний блок на 5-му поверсі тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: