Столітній ювілей відзначила мешканка Славської громади (фото)

248722811_4050947721677238_974147455163740144_n

Сьогодні, 3 листопада, свій сторічний ювілей святкує мешканка Хащованей Щур Катерина.

Про це повідомили у пресслужбі Славської селищної ради.

Про її життя можна написати цілу книгу. На її очах змінювалась історія – німецька окупація, період СРСР та незалежна Україна. Ще 16-річною Катрусю вивезли до Німеччини.

«Мене забрали на примусову роботу до Німеччини прямо з дому. Перед цим померла мати й за мене не було кому заступитися. Так опинилася у місті Бреслау на військовому заводі. Пам’ятаю голод, побої від німецьких наглядачів», - розповідає Катерина.

Однак там, у Німеччині, жінка зустріла і своє найбільше щастя – коханого чоловіка Федора. Разом вони прожили 43 роки, народили семеро дітей – 4 хлопці та 3 дівчини, двоє з них уже померло. Зараз у жінки 17 онуків та 25 правнуків.

«Та вона у 90 років ходила ще з нами сіно гребти. Мені вже соромно було, бо то вже вік, думаю, що люди скажуть. Вона і досі така активна в хаті не любить сидіти, часто на вулиці гуляє, що може допомагає», - розповідає дочка Катерини Любов.

Сьогодні голова громади Володимир Бега разом зі старостою сіл села Волосянка, Ялинкувате та Хащованя Володимиром Безегою, керуючою справами виконкому Христиною Лесів, керівницею проєкту ГО інформаційно-освітнього центру «Імпульс» Мирослава Багрінець та завідуючою філії КЗ «Центр культури та дозвілля» Оксана Єрик від щирої душі привітали Катерину Щур з ювілеєм, побажали здоров’я та домовилися разом відсвяткувати 101 її День народження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: