Поблизу Львова планують облаштувати нове стрільбище

IMG_7819

Стрілецький тир та стрільбище, які можна було б використати для навчань сил тероборони  планують облаштувати поблизу Львова.

Стрілецький тир та стрільбище, які можна було б використати для навчань сил тероборони, планують облаштувати поблизу Львова.

Йдеться про територію площею понад 20 гектарів у селищах Великі Грибовичі та Малехів.

На завтрашній сесії міським депутатам пропонують надати ЛКП «Спортресурс» дозвіл на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у селищі Великі Грибовичі, в урочищі «Нива» – 20 га та на вулиці Жовківській у Малехові – 5 га. Проєкт ухвали також передбачає надання дозволу на розробку детального плану території.

У мерії пояснюють, шо облаштування тиру та стрільбища дасть можливість проводити вишкіл як для дорослих, так і школярів.

Сьогодні територію оглянули представники депутатських фракцій міської ради, тероборони та виконавчої влади.

За словами представника терооборони, територія надається для облаштування стрільбища для стрілецької зброї та гранатометів.

На зустрічі також продемонстрували попередній проєкт облаштування території. Втім, судячи з проєкту, бачення виконавчої влади міста є таким, що стрільбище має виконувати більше спортивну, ніж військову функцію.

«Є станція для стрільби на 300 метрів, зона стрільби по тарілках, зона для стрільби з пістолетів та зона для стрільби з лука на 90 метрів. Також біля стрільбища мають бути приміщення для навчання, видачі зброї, роздягальні, а також автостоянка.  Це дуже попереднє бачення управління архітектури, чим можна наповнити цю територію. Тому на завтрашній сесії пропонується надати дозвіл на розробку детального плану території, який це все має уточнювати. Дозвіл потрібен тому, що в генеральному плані Грибовичів частина цієї землі визначена як територія садибної житлової забудови на далеку перспективу, після закриття сміттєзвалища. Це визначення у генплані забороняє нам робити буд-які дії щодо землі, бо є невідповідність містобудівної документації. На розробку детального плану потрібно від кількох місяців до півроку», – розповіла представниця управління архітектури ЛМР Мирослава Пастущук.

Депутати натомість кажуть, що принципових заперечень проти облаштування стрільбища для міста не мають. Утім, процедура оформлення документів може зайняти багато часу.

«Насамперед потрібно змінити чинну містобудівну документацію, бо сьогодні ці землі передбачені під індивідуальну забудову. Після проведення громадських слухань треба буде залучити фахівців, які дадуть висновок, наскільки це безпечно для місцевих мешканців та майбутніх відвідувачів. Лише після цього детальний план території може бути затверджений на сесії і початися реалізація проєкту. Це доволі тривалий у часі процес. Тому потрібно паралельно шукати місця, де навчання для сил територіальної оборони  можна проводити уже зараз», – каже депутат Назарій Бербека.

Володимир ГАЛЕЧИК

Фото автора

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: