На Львівщині знайшли останки пілота, який загинув під час Другої світової війни (фото)

273216675_2860193727612169_8194785082021674319_n
Місце виявлення останків.

Львівські пошуковці встановили місце авіакатастрофи, а також знайшли останки пілота літака, який розбився 23 червня 1941 року.

«Місяць тому було знайдено місце падіння радянського літака І-16 («Ішак») у Золочівському районі», – повідомили у групі «Пошук літаків Другої світової війни в Україні».

«Нам про літак розповів один чоловік. Там 1944 року відбувалася операція «Прорив». Коли відступала дивізія «Галичина» у тих краях загинуло дуже багато людей. Тому сьогодні туди багато хто ходить у надії знайти щось цікаве – зброю, жетони тощо. У тих лісах багато останків загиблих дивізійників, яких згодом перепоховали. А ось торік виявили, що у лісі є чимало дюралі. І навіть на деревах хтось залишив шматки труб. Хлопці зробили фото, скинули мені, а також геолокацію», – розповів ІА Дивись.info Андрій Киріянов, співзасновник ГО «Пошук літаків в Україні».

Пошуковці виїхали на місце, встановили, де саме впав літак, а також знайшли кістки, які, очевидно, належать пілотові.

«Наступного разу ми вже приїхали з товариством «Пам’ять», адже не маємо права чіпати подібні місця. Працівники товариства розкопали захоронення, сфотографували і забрали людські останки», – пояснює пошуковець.

Виявили також декілька ґудзиків РСЧА, монети 1 і 5 копійок 1938-1939 років, застібки парашутного ранцю, частини обгорілого матеріалу з парашута, прив’язні пряжки. А найголовніше – петлицю у вигляді червоного квадрата з червоною вставкою. Такі були лише в офіцерів, а саме: у лейтенантів, старших і молодших.

Досі на місці падіння залишається багато уламків – частини від двигуна, що вибухнув, від обшивки, гільзи 7.62 тощо. За станом монет та застібок стало зрозуміло, що літак після падіння горів. Жодного уцілілого елемента одягу, ременів, парашута, ранця не знайдено. Всі уламки були на глибині до 15 сантиметрів. Тіло пілота також на глибині близько 20-30 сантиметрів.

Завдяки знайденій петлиці пошуковцям вдалося встановити чотирьох осіб у званні лейтенанта, чиї літаки 23 червня не повернулися з бойових вильотів.

«Перебрали полки, які вели бойові дії в цьому районі. 22-23 червня тут діяли 23-ий, 28-ий та 164-ий Винищувальні авіаційні полки. 23 ВАП вже не мав літаків І-16. Станом на 22 червня всі вони були знищені німцями ще на аеродромі.

28 ВАП мав ще декілька літаків цієї моделі (4-6), але вони всі були зайняті обороною аеродромів у Цуневі та Львові і вели бойові дії в напрямку Рави-Руської. Крім того, місце падіння далеко від базування цього полку. Таким чином залишався лише 164-ий Винищувальний авіаційний полк, який базувався у Куровичах. Саме на 22 та 23 червня 1941 року 164-ий ВАП зазнав основних втрат. Половина літаків була знищена бомбами ще на аеродромі. З вцілілих літаків 8 було збито. Перебравши списки втрат особистого складу, ми дійшли висновку, що лише четверо пілотів відповідають місцю падіння, даті та званням», – зазначив Андрій Киріянов.

Водночас він додав, що це недоведений факт, а лише дуже ймовірне припущення.

«Визначено, хто ймовірно міг перебувати у збитому літаку: Мартин Мітін, Федір Мойсейченок, Іван Самойлов та Ігор Семенюк. Двоє з них росіяни, білорус та українець. Експертизу ДНК навряд чи будуть робити. Медальйона ми не знайшли. Є номер літака, і за архівними даними, цілком теоретично, можна точно визначити особу. Та, на жаль, йдеться про 1941 рік, і документи у цей період взагалі нормально не велися», – каже Андрій Киріянов.

Виходить, що десь неподалік, у цьому районі, є ще три збитих літаки і, ймовірно, загиблі пілоти. Наразі невідомі обставини авіакатастрофи. Можливо, це був повітряний бій.

«Ті літаки 1937 року випуску були дуже слабенькі, майже повністю зроблені з фанери. Трохи дюралі було біля мотора і на крилах. Коли такі літаки обстрілювали, то пілот практично одразу гинув. Ми знайшли номер літака, біля нього усе вичистили. Таке відчуття, що його колись присипали. Можливо, що навіть забрали шолом, верхній одяг, бо жодних залишок не виявлено. Мав би бути пістолет тощо. Кітеля нема, комбінезона теж, ні шоломофона, ні кашкета, нічого.

Літак І-16. Фото з Вікіпедії.

А місцеві нам розповідали, що у селі всі знали, що на початку війни там впав літак. Але знайшли тільки ногу пілота. Натомість, коли ми розкопали останки, то якраз бракувало ноги. Тобто виходить, що хтось виявив тіло і прикопав його. Чобіт теж був знайдений лише один», – резюмував Андрій Киріянов.

Читайте також: Війна за небо: як УПА воювала з радянською авіацією

Встановити ім’я, то його поховають у безіменній могилі. У раді, якщо виявиться, що пілот з іншої країни, то останки передадуть до Харкова. А вже звідти доправлять на Батьківщину.

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: