Які свята відзначають 21 лютого (іменини, народні прикмети)

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 21 лютого в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 21 лютого в Україні і світі.

Свята та події 21 лютого

Сьогодні представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято було проголошене на Генеральній конференції ЮНЕСКО, яка відбулася 17 листопада 1999 року.

Головна декларована мета дня рідної мови — сприяння мовній різноманітності світу і стимулювання вивчення іноземних мов населенням різних країн. Крім того, ЮНЕСКО виступило за зближення культур і їх активну взаємодію, зокрема, в мовних питаннях, оскільки саме мови вважаються важливим інструментом розвитку духовної спадщини планети. Свято можуть відзначати носії 6000 мов, які нині зафіксовані в світі.

Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Однак багато мов сьогодні знаходяться на межі повного зникнення. У деяких мов не залишається живих носіїв, тому одним з методів порятунку лінгвістичного багатства планети експерти називають вивчення іноземних мов.

Щорічно 21 лютого всі туристичні міста та регіони світу відзначають Всесвітній день екскурсовода (International Tourist Guide Day). Свято було започатковане 1990 року та вперше відзначалося в Лондоні, який є одним з найбільших туристичних центрів світу.

Іменини 21 лютого

Цього дня іменини святкують: Сава, Захар (пророк Захарій Серповидець), Федір (великомученик Теодор Стратилат), Степан, Прохор, Макар, Никифор та Полікарп.

Народні прикмети 21 лютого

21 лютого відзначається день пам’яті пророка Захарія Серповидця, великомученика Теодора (Феодора) Стратилата.

Якщо вночі прогриміло, можна було розраховувати на багатий урожай, великий приплід у тварин та часті дощі влітку. Наші пращури також підмітили, чим холодніший останній тиждень лютого, тим теплішим буде березень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: