Кабмін погодив проєкт, що дозволить розвинути виробництво БПЛА в Україні

pd-2

Уряд підтримав постанову «Про реалізацію експериментального проекту щодо проведення оборонних закупівель безпілотних систем вітчизняного виробництва».

Про це повідомляється на урядовому порталі.

Мова йде про спрощення усіх бюрократичних процедур та створення сприятливих умов для вітчизняних виробників БПЛА для налагодження масового виробництва.

Відтепер виробники зможуть розвиватися і конкурувати з іноземними компаніями. Це можливість технологічно посилити наших захисників та захисниць на фронті, а також активно розвивати власне виробництво безпілотників

Зазначена постанова змінює підхід до застарілих бюрократичних правил і буде відповідати умовам сучасного світу. Також спрощено укладання контрактів, прийомки товару, допуск до експлуатації й постачання на фронт.

Міноборони на сьогодні вже отримало заявки від українських виробників на 75 БПЛА різних типів. 16 державних контрактів з українськими виробниками БПЛА вже укладено. А у 2023 році Міноборони збільшує закупівлі БПЛА для Збройних Сил України і планує спрямувати на це близько 20 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: