Головний слідчий СБУ: не уявляю, як можна посадити у в'язницю 3 млн сепаратистів

Керівник Головного слідчого управління Служби безпеки Василь Вовк підтримує ідею амністії для тих жителів тимчасово окупованих територій Донбасу, які не вчинили тяжких злочинів.

Такий висновок можна зробити з його слів в інтерв'ю "Українській правді".

"Більшості цих людей інкримінується участь у діяльності терористичної організації, а це вже, саме по собі – тяжкий злочин. Але от, наприклад, простояв хлопець з берданкою три дні на сепаратистському блокпості, і забрала мама звідти того дурного хлопця. Нікого не вбив, а склад злочину є. Вийшла бабуся "за Новоросію" – склад злочину також є", - каже Вовк.

"Населення контрольованих терористами територій – 4 мільйони. Станом на початок бойових дій за "ДНР" і "ЛНР" там було 80% населення. Три мільйони двісті тисяч людей закликали до повалення конституційного ладу, або вчиняли дії щодо незаконної зміни меж країни", - пояснює він.

"За великим рахунком, їх всіх треба судити і саджати в тюрму. Але ви собі це уявляєте? Я – ні. Тому, думаю, треба виходити з того, що це – громадяни України, які помилилися", - сказав головний слідчий СБУ.

Також, на його думку, наразі зменшилася кількість людей, які підтримують псевдореспубліки.

"…зараз більшість місцевих мешканців вже вважає, що треба жити в Україні. Окрім, звичайно, цих "лідерів", які розуміють, що їм в усіх випадках кінець. В Росії вони нікому потрібні, а злочини проти людства вони вчиняють, навіть, якщо самі не знають про те, що члени очолюваних ними організацій катують людей", - зазначив Вовк.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: