Прем'єр Сербії не хоче бути "маріонеткою ЄС"

Прем’єр Сербії звинувачує ЄС у підтримці антиурядових ЗМІ в його країні і каже, що не хоче бути маріонеткою в руках Євросоюзу.

Про це пише сербське видання "Вечірні новини".

"Я шокований тим, що Майя Коч’янчич від імені ЄС намагається заткнути мені рота, щоб не дай боже не відповісти на питання репортера" – сказав Вучич у відповідь на те, що в Єврокомісії заперечили фінансування антиурядових ЗМІ у Сербії.

Зокрема, як повідомляє Reuters, прем'єр Сербії звинуватив єврочиновників в організації антиурядової кампанії після того, як у місцевих ЗМІ опублікували матеріали про реконстукцію вугільної шахти. Зокрема, преса підняла питання збільшення фінансування реконструкції за участі недосвідченого консорціуму.

Вучич звинуватив ЄС у тому, що він фінансує подібні інформаційні кампанії і обмовляє його уряд.

"Я не буду вашою маріонеткою, я служу лише громадянам Сербії. Не турбуйтеся, знайдеться багато таких, хто радо візьме на себе роль хлопчика на побігеньках" - сказав він.

Речниця Високого представника ЄС у закордонних справах і політиці безпеки Федеріки Могеріні Майя Коч’янчич висловила здивування подібними заявами і заявила, що сербський уряд має підтримувати свободу слова в країні.

Раніше прем'єр Сербії Александр Вучич заявляв, що ніхто не може наказувати його країні, вводити чи не вводити санкції щодо Росії.

Єврокомісар з питань політики сусідства та розширення Йоганес Ган під час свого візиту до Сербії заявив, що ця країна має ввести санкції щодо Росії, оскільки для членства в ЄС необхідно узгодити свою політику з країнами Євросоюзу.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: