У Парижі пройде марш пам'яті. Будуть Порошенко, Меркель і Лавров

По обіді 11 січня у Парижі відбудеться марш пам'яті жертв терактів 7-9 січня.

Очікується, що марш відвідають сотні тисяч французів відвідують у неділю у Парижі. У заходах також візьмуть участь європейські лідери.

Про це пише французька газета Le Parisien.

Пам’ять жертв  терактів на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo а також на кошерний магазин у Парижі приїдуть вшанувати світові лідери, представники різних політичних та релігійних об’єднань.

Зокрема, в заходах візьмуть участь королівська пара королівства Йорданія, прем'єр міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху, президент Палестини Махмуд Аббас.

Кім того, раніше підтвердили свою участь канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем’ єр Британії Девід Кемерон, президент України Петро Порошенко, прем’ єр Італії Маттео Ренці, прем’ єр Латвії Лаймдота Страуюма, прем’ єр Іспанії Маріано Рахой, прем’ єр Норвегії Ерна Солберг, прем’ єр Швеції Стефан Левен. Російську делегацію на марші представлятиме глава МЗС Сергій Лавров.

Крім того, у заходах візьме участь президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

Свою участь також підтвердили президенти дев’ятьох європейських країн.

"Я в дорозі на марш солідарності в Парижі, щоб вшанувати жертв  Charlie Hebdo. Ми маємо об’єднатись заради свободи і спільних цінностей," – написав у своєму Twitter глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс.

У зв’язку з присутністю світових лідерів і загальною напруженою ситуацію у Франції вжито безпрецедентних заходів безпеки.

Раніше повідомлялося, що силові структури Франції вживають необхідні заходи для забезпечення безпеки під час маршу скорботи в Парижі.

Нагадаємо, жертвами терористичних атак у Франції з 7 по 9 січня стали 17 людей.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: